Coca-Cola İçecek, Türkiye'nin İklim Liderlik Ödülünü Aldı

Coca-Cola İçecek, karbon ayak izini en aza indirmek için yürüttüğü çalışmalarla CDP (Karbon Saydamlık Projesi) kapsamında bir kez daha Türkiye İklim Liderlik Ödülüne layık görüldü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, dün Zorlu PSM'de gerçekleştirilen CDP Türkiye 2016 İklim Değişikliği Raporu tanıtımı ve ödül töreninde Coca-Cola İçecek adına ödülü Kurumsal İlişkiler Direktörü Atilla Yerlikaya aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yerlikaya, enerji verimliliği ve iklim koruma çalışmalarının Coca-Cola İçecek'in sürdürülebilirlik stratejisinin öncelikli alanları arasında yer aldığını ve bu alanlarda gösterdikleri çabanın ödüllendirilmesinin kendilerini daha iyisini yapmak için teşvik ettiğini kaydetti.

Coca-Cola İçecek'in Türkiye operasyonunun, dünyadaki Coca-Cola sistemi içerisinde en çevreci operasyonlardan biri olduğunun altını çizen Yerlikaya, pazara yerleştirdikleri soğutuculara enerji yönetimi cihazları ekleyerek, 2015 yılında Türkiye'de 170 bin ton karbon emisyonunun önüne geçtiklerine ve bu rakamın aynı zamanda yaklaşık 15 milyon ağacın atmosferden temizlediği karbondioksit gazına eş değer olduğuna dikkati çekti.

Yerlikaya, iklim değişikliğinin dünyanın en önemli sorunlarından biri haline geldiğini ve bu ortak sorunun çözümü için tüm tarafların sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AA