Cazibe Merkezleri Programı

Mardin Valiliği: 'Cazibe Merkezleri Programı Mardin ilimizin istihdamını, kalkınmasını ve sanayisini daha da ileriye taşıyacak fırsatlar sunmaktadır'.

Mardin Valiliği, Cazibe Merkezleri Programı'nın kentin istihdamını, kalkınmasını ve sanayisini daha da ileriye taşıyacak fırsatlar sunduğunu bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım'ın daha önce açıkladığı ve 22 Kasım 2016 tarih ve 29896 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 678 sayılı KHK'da belirlenen Yeni Teşvik Yasası kapsamında oluşturulan Cazibe Merkezleri’nde yatırım yapmak isteyenler için ön talep başvurularının başladığı kaydedildi.

Ön talep başvurularının Kalkınma Bakanlığı internet sitesinde yer alan Cazibe Merkezleri Ön Talep Formu’nun doldurulmasıyla yapıldığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Program kapsamında yatırımcılara faizsiz yatırım kredisi desteği, faiz indirimli işletme kredisi desteği, üretim tesislerini taşıma desteği, danışmanlık hizmetleri desteği, çağrı merkezi ve veri merkezi yatırımı desteği, anahtar teslim fabrika binası yapım desteği, bedelsiz yatırım yeri tahsisi desteği verilmekte olup, Cazibe Merkezleri Programı Mardin ilimizin istihdamını, kalkınmasını ve sanayisini daha da ileriye taşıyacak fırsatlar sunmaktadır. Tüm müteşebbislerimizi Mardin’e yatırım yapmaya davet ediyoruz.'
Kaynak: AA