Bursa'da Kültür Sanat

BDT, 'Bana Mastikayı Çalsana', 'Halktan Biri' ve 'İstanbul Efendisi' oyunlarını beğeniye sunacak.

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), 'Bana Mastikayı Çalsana', 'Halktan Biri' ve 'İstanbul Efendisi'ni sahneleyecek.

Nilbanu Engindeniz'in yazdığı, Murat Atak'ın yönettiği 'Bana Mastikayı Çalsana' oyununun dekoru Tayfun Çebi, kostümleri Funda Çebi, ışık tasarımı Yakup Çartık'a ait.

Hafize Gün, Berrin Kulya Balkanlar, Ecehan Şarman Çetinkaya ve Yener Sezgin'in de rol aldığı oyunda, İzmir İkiçeşmelik'te oturan ve büyüyünce Romanlar gibi yaşamanın hayalini kuran küçük Yeşim'in, 12 Eylül döneminde karşılaştığı zorluklar konu ediliyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün, yarın ve 3 Aralık Cumartesi günü saat 20.00'de sahneye konulacak.

Sam Bobrick'in yazdığı, Ekin Tunçay Turan'ın Türkçeye çevirdiği ve Bora Özkula'nın yönettiği 'Halktan Biri'nin dekorunu Ethem İzzet Özbora, giysilerini Gözde Yavuz, ışık tasarımını Rahmi Özan hazırlıyor.

Oyunda, işini kaybetmiş Amerikalı Travis Pine'nin geleceğinden duyduğu endişe nedeniyle başkana durmadan eleştiri dozu yüksek mektuplar yazması, başkanın bunları okuyup etkilenmesi sonucunda da Pine'nin mektup yazmasını durdurmak için ajan göndermesiyle gelişen trajikomik olaylar anlatılıyor.

Taner Turan, Acan Ağır Aksoy ve Cem Şener'in rol aldığı oyun, Feraizcizade Oda Tiyatrosu'nda bugün, yarın ve 3 Aralık saat 18.00'de izleyicisiyle buluşacak.

Musahipzade Celal'in yazdığı, Baki Erdi Mamikoğlu'nun yönettiği 'İstanbul Efendisi'nin dekorunu Özlem Karabay, giysi tasarımını Funda Çebi, ışık tasarımını da Yakup Çartık yapıyor.

Bora Özkula, Belgin Bilgin, Işıl Öztürk, Cenk Turan ve Salih Salcan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçının rol aldığı oyunda, bütün esnafı kulağından mıhlayan, ipe dizen, falakaya yatıran Müneccimbaşızade İstanbul Kadısı Savleti Efendi'nin, kızı Esma'yı evlendirmeye çalışırken başından geçenler konu ediliyor.

Oyun, AVP Sahnesi'nde, 6 ve 7 Aralık'ta saat 20.00'de izlenebilecek.
Kaynak: AA