Büro-Memur-Sen'den Halep Tepkisi

Halep’te yaşanan saldırılar ve yaşanan can kayıplarıyla ilgili açıklama yapan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, “Halep’te her geçen gün insanlık dramı derinleşmektedir. Esed rejimi ve destekçilerinin saldırılarıyla hiçbir günahı olmayan masum çocuklar ve kadınlar katledilmektedir. Halep’te insanlık ölmekte, dünya saldırılara sessiz kalmaktadır. Sivilleri hedef alan saldırılar derhal durdurulmalıdır” dedi.

Büro-Memur-Sen'den Halep Tepkisi
Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, Esed rejimi ve destekçilerinin Halep şehrine yaptığı saldırılar hakkında açıklama yaptı. Günümüzde insanlığın büyük imtihandan geçtiğini anlatan Genel Başkan Yusuf Yazgan, İslam Coğrafyasında yaşanan savaşlar nedeniyle masum insanların yaşamını yitirdiğini belirtti.

Halep’te insanlık ölmektedir

Kan gölüne çevrilen bölgelerden birinin de Suriye’nin Halep şehri olduğunu kaydeden Yusuf Yazgan, “Esed rejimi ve destekçilerinin yoğun bombardımanı altında olan Halep’te siviller hedef alınmakta, binlerce masum can katledilmektedir. Halep’te her geçen gün insanlık dramı derinleşmektedir. Kimyasal silahlarla hiçbir günahı olmayan masum çocuklar ve kadınlar katledilmekte, milyonlarca insan yerlerinden, yurtlarından ayrılmak zorunda kalmaktadır. Halep’te insanlık ölmektedir. Halep’te çocuklarımız ölmektedir. Dünya, yapılan saldırılar karşısında susmaktadır. Esed rejimi ve destekçileri Halep’i terörle mücadele kisvesi altında bombalaması, asla ama asla kabul edilemez. Sivilleri hedef alan saldırılar derhal durdurulmalıdır” ifadesini kullandı.

Çoçukların ölümüne göz yumuluyor

Halep’te ve Suriye’nin diğer bölgelerinde kuşatma altında yaşayan sivilleri insanlık dışı koşullara mahkum eden uygulamalara son verilmesi gerektiğini vurgulayan Yazgan, “Rejim ve destekçilerinin emsali olmayan zalim uygulamaları, dünya durdukça hatırlanacak, tarih yapılan kanlı saldırıları bir bir yazacaktır. Halep’te yaşanan hain, kalleş, insafsızca yaşanan saldırıları uluslararası toplum kınamaktan öteye gidememektedir. İnsan haklarından bahseden batı, Halep’teki çocukların ölümüne göz yummakta, ailelerin çığlıklarına kulak tıkamaktadır. Kendi ülkelerine en ufak bir saldırıda bulunulduğunda ayağa kalkan Avrupa, Halep’teki katliamları umursamamaktadır. Büro Memur-Sen olarak yüreği kararmamış, haksızlığa, kan ve gözyaşına dur diyebilecek tüm insanlığı, her türlü katliama karşı birlikte hareket etmeye, canların ölmesine son vermeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA