Biota 5. Şubesini Diyarbakır'da Açtı

Dermokozmetik pazarında faaliyet gösteren Biota Laboratuvarlarının perakende markası Biota 59 Elements, 5. şubesini Diyarbakır'da açtı Biota Laboratuvarları Satış Direktörü Acemoğlu: 'İstanbul dışındaki ilk şubemizin Diyarbakır'da olmasından dolayı çok mutlu olduk, gurur verici bir şey. Burada istihdama da destek olmak bizim için gerçekten çok sevindirici'

Dermokozmetik, kişisel bakım, makyaj ürünlerini bir arada sunan mağazacılık konsepti ile Biota Laboratuvarlarının perakende markası Biota 59 Elements, Diyarbakır'da 5. şubesini açarak hizmet vermeye başladı.

Bir alışveriş merkezinde açılan mağazada, açılışa özel indirimler uygulanmaya başlandı.

Biota Laboratuvarları Satış Direktörü Engin Acemoğlu, Biota'nın tamamen bitkisel kaynaklı ürünlerden elde edilen ve özellikle cilt ve saç sorunlarına yönelik çözümler üreten bir firma olduğunu söyledi.

Ürünlerinin tamamen doğal kaynaklı olduğunu belirten Acemoğlu, ürünlerin içinde kimyasal ve sentetik maddeler bulunmadığını belirtti. Acemoğlu, şöyle konuştu:

'Genelde market ve eczane kanallarından sonra şu anda mağazacılıkta da faaliyet gösteriyoruz. Şu anda İstanbul'da 4 şubemiz var. Diyarbakır'da ise İstanbul dışındaki ilk şubemizi açtık. Mağazacılığa bir yıl önce başladık. İlk olarak İstanbul'dan başladık ve aynı zamanda bir bayilik sistemimiz de mevcut. Diyarbakır'dan bir talep geldi. İstanbul dışındaki ilk şubemizin Diyarbakır'da olmasından dolayı çok mutlu olduk, gurur verici bir şey. Burada istihdama da destek olmak bizim için gerçekten çok sevindirici.'

Ürünlere talebin çok fazla olduğunu söyleyen Acemoğlu, tüm dünyada doğal ürünlere karşı bir dönüş olduğuna işaret etti.

Biota'nın yaklaşık 15 yıllık bir firma olduğunu ifade eden Acemoğlu, ABD ve Çin dahil olmak üzere 40'tan fazla ülkede faaliyet gösterdiklerini kaydetti.

Acemoğlu, müşterilerin ürünlerden memnun olduğuna dair geri dönüşler aldıklarını vurgulayarak şöyle devam etti:

'Ürünlerimizi hep bitkilerden elde ediyoruz. Biota Laboratuvarlarının Bilim ve Sanayi Bakanlığı onaylı bir AR-GE tesisi var. Orada tüm analizler yapılıyor. Tüm ekstreleri bitkilerden doğal yollardan elde ediyoruz ve ürünlere katıyoruz. Cilde zarar veren maddelerin yerine bitkisel maddeleri kullanıyoruz. Bizi diğer ürünlerden en önemli özellik ürünlerin içerisinde kimyasal maddeler yok denecek kadar az. Yüzde 100 bitkisel demek çok zor ama mümkün mertebe kimyasal ve sentetik maddeleri az kullanıyoruz. Kimyasal bir ürün kullandığınızda vücut ona karşı bir reaksiyon gösterebiliyor. Zamanla da vücutta tahribat yaratabiliyor. Doğa o kadar büyük bir güç ki bize her şeyin çözümünü veriyor. Uzun uğraşlar sonunda kimyasal madde yerine doğal bir çözümünü kullanabiliyorsunuz. En önemli fark vücutta uzun süre kullanımda kimyasal maddelerde hastalık yaratırken bitkisel maddelerde yaratmıyor.'

Mağaza sahibi Fikret Özgüler de 20 yıldır sağlık sektöründe görev yaptığını, bu süre zarfından Biota ile tanıştığını ve Diyarbakır'da mağaza açmaya karar verdiğini söyledi.

Diyarbakır'da bitkisel ürünlere yönelik talebin yoğun olması üzerine mağazayı açmaya karar verdiğini dile getiren Özgüler, şöyle konuştu:

'Böyle bir kriz ortamında da olsa bu yatırımı halkımıza armağan etmek istedik. Burada iki arkadaşımızla birlikte çalışmaktayız. Mağaza sayımızı artırmayı planlıyoruz. Bununla birlikte Diyarbakır'daki işsizlik oranlarını bir nebze de olsa katkıda sunmayı istiyoruz. Güneydoğu'daki mağaza sayımızı 10'a çıkarmayı hedefliyoruz. Bunu da başaracağımıza inanıyorum.'
Kaynak: AA