'Beyşehir Yenilenebilir Enerjinin Üssü Oluyor'

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir'in son dönemde yenilenebilir enerjinin üssü haline geldiğini belirtti.

Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de yenilenebilir enerji sektörüne yatırım yapan firmaların Konya'dan sonra Beyşehir'i de kurdukları güneş enerji santralleri ile merkez haline getirdiğini dile getirdi.

Özel sektör tarafından ilçeye bağlı Karaali ve Yenidoğan mahallelerde yapılan yatırımların, yenilenebilir enerji sektöründe Beyşehir'in de var olduğunu gözler önüne serdiğini ifade eden Özaltun, şunları söyledi:

'Beyşehir yenilenebilir enerji potansiyeli yönünden oldukça zengin bir coğrafya. Bunu görerek ilçeye yatırım yapan özel sektörün de bu imkanı yaptığı yatırımlarla çok iyi bir şekilde değerlendirdiğini Beyşehir’e yatırım yapan özel sektör, güneş enerjisini kullanarak elektrik üretmek suretiyle ülkemize bu anlamda da önemli bir hizmeti sunarken, yeni kazanç ve istihdam kapılarına da imkan sağlıyor. Beyşehir Belediyesi olarak ilçemizdeki bu tür yatırımları önemserken, yatırımcılara da kurum olarak elimizden gelen yapılabilecek ne varsa her türlü kolaylık ve desteği sağlamaya çalışıyoruz. Devletimiz de zaten yenilenebilir enerji sektörünü teşvik edip destekliyor.'

Beyşehir'de yenilenebilir enerjiye yatırımı yapan Aslan Yapı A.Ş.'nin saha sorumlusu Salih Bayram ise Karadona Mahallesi'nde yaklaşık 6 milyon avroluk yatırımla kurdukları güneş enerji santrali yatırımından sonra, Beyşehir'in iki farklı mahallesinde de yaklaşık 5 milyon avroluk bir yatırımla 5319,60 kWp gücünde güneş enerji santralleri kurduklarını belirterek, 'Beyşehir bölgesinin özelikle tozlanma oranının düşük oluşu verimliliği artırıyor. Bundan dolayı bu bölge bizim için yatırım konusunda daha cazip hale geldi.' dedi.

Kaynak: AA