Başkan Mehmed Ali Saraoğlu, Kütahya Tabiat Turizmi Çalıştayı'nda İlçeyi Tanıttı

Gediz Belediye Başkanı Saraoğlu, Kütahya’da düzenlenen ‘Kütahya Tabiat Turizmi Çalıştayı’na katılarak ilçenin turizm varlıkları ve yürütülen proje çalışmalarını tanıttı.

Başkan Mehmed Ali Saraoğlu, Kütahya Tabiat Turizmi Çalıştayı'nda İlçeyi Tanıttı
Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Kütahya İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Kütahya Tabiat Turizmi Çalıştayı’nda yaptığı sunumda, Muratdağı Yayla ve Termal Turizmi ile Gediz Adnan Menderes Yaşam Parkı’nda yapılan ve yapılacak olan proje çalışmalarını anlattı.

Kütahya Tabiat Turizmi Çalıştayı’na Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. Bölge Müdürü Mahmut Temel, ilçe kaymakamları ile ilçe belediye başkanları, ilgili daire müdürleri ve STK Temsilcileri katıldı.

Gediz Belediye Başkanı Saraoğlu, konuşmasında, “Turizm, ülkemize ve dünyaya bakıldığında artık güneş-deniz-kum dışına çıkmaya başlamıştır. Bu nedenle bizde var olan tabiat zenginliklerimizi turizme kazandırmak ve potansiyelimizi iyi kullanmak istiyoruz. Bu açıdan bakıldığında Gediz Ilıca Kaplıcası ve Termal Turizm merkezi Muratdağı, termal suları, endemik bitkileri, doğal güzellikleri, kuş cenneti olması özellikleriyle öne çıkmış bir yeryüzü harikasıdır. Muratdağı yatırım planları doğrultusunda gerçekleştirilmekte olan yatırımlarla geleceğin termal turizm başkenti merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Muratdağı Termal Kayak Merkezinde Dokuzçam ve Gökoluk yaylalarında yapımları bitirilen 22 adet apart moteller vatandaşlarımızın hizmete sunulmuştur. Muratdağı Termal Kayak Merkezi’nde Gediz Belediyesince yürütülen sıcak su sondaj çalışmaları sonucunda 2500 yatak kapasitesine yetecek termal kaynak bulunduğunu, Ayrıca doğal güzellikleri ile ünlü Muratdağı’nda verandalı ve seyir teraslı ahşap kafeterya bu kış termal kayak merkezine gelen tatilcilerin hizmetine sunulacaktır.

Muratdağı Termal Kayak Merkezi hizmet binası ve kafeterya ayrı ayrı iki bina olarak toplamda 250 m2 civarında çelik prefabrik bina olarak inşa edilmektedir. Muratdağı Kayak Merkezi sadece Ege Bölgesi’ne hitap eden bir tesis değil, dünyanın dört bir yanına hitap eden bir tesis olacak. 3 yılda 50 milyon TL’ ye tamamlanması planlanan Ilıca Termal Tatil Köyü projesinin hayata geçirilmesi amacıyla ihalesi yapılmış ihale süreci devam etmektedir" diye konuştu

Toplantı karşılıklı fikir alışverişiyle sona erdi.(MA-EFE)
Kaynak: İHA