Aksaray'da İçme Suyu Projesi

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray'ın 1 numaralı sorunun su olduğunu belirterek kentin içme suyu sorunun çözümü için 110 milyon lira tutarında büyük bir projenin temelini Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla attıklarını belirtti.

Yazgı, yaptığı yazılı açıklamada, 2,5 yıl önce sorunun çözümüne ilişkin çalışmaları yakından takip ederek büyük bir yatırım gerçekleştirdiklerini aktardı.

Projenin Aksaray'ı rahatlatacağını ve uzun yıllar içme suyu konusunda sıkıntı çekilmeyeceğini ifade eden Yazgı, şunları kaydetti:

'Aksaray'ın en önemli sorunlarının başında içme suyu geliyordu. Bu sorunun çözümü için 110 milyon lira tutarında bir projenin temelini geçtiğimiz günlerde Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'nun katılımıyla attık. 6 tane su kuyusu, ardından devam eden isale hattı projeleri, depo projeleri ve arıtma tesisleriyle beraber, Allah nasip ederse 2 seneden daha kısa bir süre içinde içilebilecek kaliteli bir suya inşallah hep beraber kavuşacağız. Bizlere projelerimizde destek olan herkese teşekkür ediyorum.'

Kaynak: AA