'Yönetici Ve Liderlik' Konferansı

Samsun’daki eğitim kurumlarının eğitim performansını ölçmeyi ve eğitim niteliğini artırmayı hedefleyen "Samsun Maarif Hareketi" projesi kapsamında Çarşamba ilçesinde “Yönetici ve Liderlik” konferansı gerçekleştirildi.

'Yönetici Ve Liderlik' Konferansı
Çarşamba Ticaret Borsası M. Rifat Hisarcıklıoğlu Toplantı Salonu’nda Samsun Valisi İbrahim Şahin’in katılımıyla gerçekleştirilen konferansa Çarşamba İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı Ramazan Ünal, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, mülki ve idari amirler, Çarşamba, Salıpazarı ve Ayvacık İlçe Milli Eğitim Müdürleri, şube müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Vali Şahin konferans öncesi Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül’ü makamında ziyaret etti. Kısa süren ziyaretin ardından Çarşamba Ticaret Borsası M. Rifat Hisarcıklıoğlu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, eğitimdeki çalışmalarda sürekli hareket halinde olunması gerektiğini vurguladı. Esen, “Eğer bizler Samsun Maarif Hareketi olarak, sürekli hareket halinde olursak, bu şehri değiştiririz, eğer bu şehir değişirse Türkiye değişir” dedi.

“Sosyal medyayı sınırlayarak kullanın”

Ardından konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin, yönetici ve liderlerde bulunması gereken özellikleri anlattı. Şahin konuşmasında katılımcılara birçok tavsiyelerde bulunarak, sosyal medya kullanımı konusunda da dikkatli olmaları hususuna değindi. Vali Şahin, “Eğer sosyal medya hesaplarınız varsa, bunu mutlak surette sınırlayarak kullanmalısınız. Öyle bir havuz içerisindesiniz ki, sonsuz, ucu yok. Sosyal medya uçsuz bir derinlik sunuyor sizlere. Burada vakit harcamanız sizin kitap okuma fırsatını bırakmıyor. Kitap okumayı özlemeye başladık. Bu konuda sınırlama koymanız, vakit değerlendirmenizde büyük katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

“Çarşamba’yı 3. dünya ülkesi görünümünden kurtarmalıyız”

Karayolu kenarındaki binaların dış cephelerindeki hoş olmayan görüntülerin kendisinde adeta takıntı haline geldiğini ifade eden Vali İbrahim Şahin, “Bizim bu Çarşamba’yı da 3. dünya ülkesi şehirleri görünümünden kurtarmamız gerekiyor. Burada başta ben vali olarak, kaymakamımıza, belediye başkanımıza, ilgililere ama en çokta siz eğitimcilere büyük görev düşüyor. İnsanlara rahatsız edici ortamın olduğu kendilerine anlatılır ve onları inandırırsanız bunu düzeltme yoluna giderler. Kaldı ki insanlarımızın güzel bir hasleti var. Zorla, dayatıcı mantıkla bir şeyler yaptırmaya kalkarsanız, bir şekilde çıkış yolu buluyorlar. Onun için insanları bu konuda inandırırsak, hiç bir eziyete ihtiyaç duymaksızın çıkar yaparlar” şeklinde konuştu.

Program Vali Şahin’in konuşmasının ardından son buldu. Vali Şahin daha sonra ilçeden ayrıldı.
Kaynak: İHA