Tokat Bileziği Rekor Oranda Zamlandı

Donald Trump’ın ABD Başkanı seçilmesi birlikte dolar ve altın fiyatlarında yaşanan yükselişle birlikte Tokat bileziği de bir günde rekor oranda zamlandı.

Tokat Bileziği Rekor Oranda Zamlandı
ABD başkanlık seçimleri piyasaları sallaması ile birlikte altın fiyatlarında yükselme yaşandı. 140 lira sınırına kadar çıkarak rekor kıran altın fiyatları tekrar gün ortalarında 133 liraya kadar düştü. Tokat bileziği de altın fiyatlarının artması ile birlikte fiyatı dudak uçuklattı.

Tokat Kuyumcular Odası Başkanı Alparslan Kuşakoğlu, 12 bin 500 liradan satılan bileziğin zamlarla birlikte 14 bin liraya kadar yükseldiğini kaydetti.

Turmp’ın konuşmasının ardından 139 lira olan altının gramının 133 liraya kadar düştüğünü ifade eden Kuşakoğlu, “Sabah itibariyle Turmp’ın açıklamasından önce Tokat bileziği 15 bin civarında olacaktı. Şuan 14 bin civarına düştü. Dünde 12 bin 500 lira idi” diye konuştu.

Kuyumcu Yaşar Gençay da el işliği ile yapılan kente özgü bir bilezik olan Tokat bileziğini zamlardan önce alanların yaklaşık bin lira civarında kar ettiğini söyledi.

Şuan vatandaşların piyasanın normale dönmesini beklediğini ifade eden Gençay, altın fiyatlarının önümüzdeki günlerde eski seviyelerine düşmesini beklediklerini söyledi.

Kaynak: İHA