THY 762 milyon TL kâr açıkladı!

Türk Hava Yolları’nın (THY) 2016 yılı ilk dokuz aylık konsolide mali tabloları Borsa İstanbul’a gönderildi. Toplam gelirlerin önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3 artarak 22 milyar 70 milyon TL’ye ulaştığı bildirildi.

THY 762 milyon TL kâr açıkladı!
THY 762 milyon TL kâr açıkladı!
TÜRK Hava Yolları, bu yılın üçüncü çeyreğinde 762 milyon TL kâr elde etti. Şirketin 9 aylık toplam geliri ise 22 milyar 70 milyon TL’ye ulaştı.
Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, bu yılın 9 aylık döneminde toplam gelirleri önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3 artarak 22 milyar 70 milyon TL'ye ulaştı. Temmuz-Eylül döneminde ise 8 milyar 662 milyon TL toplam gelir elde edildi.

KÂR BEKLENENİN ÜZERİNDE


Temmuz ayında revize edilen Bütçe ile karşılaştırıldığında, Temmuz-Eylül döneminde 762 milyon TL olan esas faaliyet karı beklenenin üzerinde gerçekleşti.

Özellikle Avrupa ve Orta Doğu'da yaşanan siyasi ve ekonomik istikrarsızlıklar, artan küresel ve bölgesel riskler havacılık talebini olumsuz etkileyerek birim gelirler üzerinde baskı yarattığı belirtilirken, THY bu yıl kapasitesini yüzde 14, transit yolcu sayısını yüzde 18, kargo gelirlerini de yüzde 11 arttırdı.
Kaynak: İHA