Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali'nin 9'Uncusu 25 Filmle İzleyici Karşısına Çıktı

Sürdürülebilir Yaşam Kolektifinin gönüllü çabalarıyla gerçekleşen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nin ön gösterimi gerçekleşti. Gala Christopher Beaver’in ödüllü belgesel filmi Hedef Sıfır’ın gösterimiyle başladı. Festival kapsamında gösterilecek 25 film ,19 ilde de eş zamanlı olarak 18-20 Kasım tarihleri arasında ücretsiz izlenebilecek.

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali'nin 9'Uncusu 25 Filmle İzleyici Karşısına Çıktı
İlk kez 2008 yılında yapılan Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF), bu sene dokuzuncu yılına İstanbul Salt Galata’da, Christopher Beaver’in Hedef Sıfır belgeseli ile girdi. Galada 18-20 Kasım tarihlerinde gösterimi gerçekleşecek diğer filmler fragmanlarıyla izleyiciye tanıtıldı. 25 belgesel film, festival süresince izleyici ile buluşacak. Filmler dünyanın farklı ülkelerinde gösterime girecek. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu ülkeler Amerika, Fransa, Çin, Danimarka, Kanada, İsveç, Peru, İsrail, İtalya, Fransa ve Hindistan.

Festivalin düzenleneceği iller

Türkiye’de gösterimi yapılacak iller şu şekilde: İstanbul,izmir,Ankara,Antalya,Artvin,Balıkesir,Bursa,Diyarbakır,Eskişehir,Kayseri,Konya,Manisa,İçel,Bodrum,Düzce ve Fethiye.

Gösterimi yapılacak filmler

Festival kapsamında gösterimi yapılacak filmler ise şöyle: Çiftçinin Çağı, Değişimin Kanatları, Dünya Kadar Zaman, Atık Felaketi, Ekonobiz, Gölün Kızı, Kendimiz Yapabilir miyiz?, Kırık Diyar, Kırlangıç Projesi, Kullan Ye Kaşıkların Hikayesi, Ortak Bir Hak, Saraylar Diyarı, Seçme Vakti, Sökme, Şişedeki Mesaj, Toprağa Dönüş, Yarın, Yaşayan Tohum, Yaşayan Toprak, Yeni bir Yol ve Tarzan Kemal Bir Kentli Hikayesi.
Kaynak: İHA