Sur Kaymakamlığı'nın Öğrencilere Yönelik Projeleri

Sur ilçe Kaymakamlığınca hayata geçirilen projelerden binlerce öğrencinin yararlandığı belirtildi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, ilçe Kaymakamı Memduh Tura ve ilçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Uçak tarafından, 2015-2016 eğitim öğretim yılında hayata geçirilen 'Sur Ana Çocuk Eğitim Merkezi' ve 'Spor ve Sanatla Katıl Hayata' projeleri kapsamında öğrencilere ulaştırılmak üzere okul öncesi ve beden eğitimi öğretmenlerine kırtasiye ve spor malzemesi dağıtıldı.

Proje kapsamında oluşturulan merkezlerde okul öncesi eğitim verildiği ifade edilen açıklamada, bu eğitimlerle çocukların kişisel ve ruhsal gelişimlerinde olumlu yönde iyileşmeler sağlandığı, ayrıca çocuklar üzerinde doğrudan etkileri olan annelerin de toplumsal hayata katılımının arttırılması amacıyla farklı eğitimlerden yararlandırıldığı kaydedildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Bu kapsamda, tam zamanlı okul öncesi eğitim hizmeti veren 3 okul öncesi eğitim merkezi oluşturularak giderleri projemiz kapsamında karşılanmıştır. İlçemizdeki 65 okul öncesi eğitim sınıfında okuyan bin 620 öğrencinin sınıf ortamında daha verimli ders işleyebilmesi için ihtiyaç duydukları kitap, kırtasiye ve diğer eğitim materyalleri karşılanmıştır. İlçe merkezindeki 600 öğrenciye yönelik yönelik gezi, sinema ve yemek etkinlikleri gibi sosyo kültürel etkinlikler gerçekleştirilmiştir. Projemizin bir diğer hedef grubu olan 'annelere' yönelik çalışmalar kapsamında 220 kadına 'Kadın Hakları', 'Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi', 'Anne Çocuk Sağlığı ve Aile İletişimi' gibi eğitimler verilmiş, yine aynı hedef gruba yönelik gezi, sinema ve yemek etkinlikleri gibi sosyo kültürel etkinlikler gerçekleştirilmiştir.'

Bir diğer projenin ise çocukların, sokakta çalışmaktan kurtarılması ve sokaktaki tehlikelerden uzaklaştırılması, okuldan sonraki saatlerinde yararlı uğraşlar edinmesinin teşvik edilerek sosyal olanaklarının arttırılması ve olumlu alışkanlıklar kazandırılması amacıyla hazırlandığına işaret edilen açıklamada, proje kapsamında resim, müzik, ebru, fotoğrafçılık, tiyatro, dans, halk oyunları, uzak doğu sporları, satranç, dama, su sporları, zeka oyunları, masa tenisi ve tenis, atletizm, futbol, basketbol, voleybol, badminton gibi sanatsal ve spor merkezlerinin kurulduğu belirtildi.

Açıklamada, proje kapsamında sinema, tiyatro, halk oyunları, müzik dinletileri, gezi ve piknik gibi çeşitli sosyal aktivitelerin düzenlenip öğrencilerin sosyalleşmesinin sağlandığı aktarıldı.

Proje kapsamındaki sportif etkinliklerden 3 bin beş yüzü doğrudan 10 bin öğrenci, dolaylı ve sanatsal etkinliklerden ise 2 bin 500 öğrencinin faydalandığı kaydedildi.

Kaynak: AA