Sosyal Medya Fenomeni 'İsmihan Nine'nin Ev Sevinci

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde 2 yıl önce 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreninde 'Atatürk' adlı şiiri ve 'Andımız'ı okuyarak sosyal medyada büyük ilgi gören 86 yaşındaki İsmihan Meydan, 60 yıldır yaşadığı asırlık taş ve kerpiç evinin karşına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının talimatıyla yaptırılan yeni evine taşınmanın sevincini yaşıyor İsmihan Meydan: 'Yaklaşık 60 yıl bu evde yaşadım. Çocuklarımla, yıkılacak diye korka korka oturduk. Yeni eve taşındık, burası yalancı cennet'

BETÜL ABBAK - Niğde'nin Ulukışla ilçesinde 2 yıl önce 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreninde 'Atatürk' adlı şiiri ve 'Andımız'ı okuyan ve sosyal medyada büyük ilgi gören 86 yaşındaki İsmihan Meydan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının talimatıyla yaptırılan yeni evine yerleşti.

Yaklaşık 100 yıl önce Rumlar tarafından yaptırılan, alt katında ahır bulunan taş binanın üst katında engelli oğluyla zor şartlarda yaşamını sürdürmeye çalışan İsmihan nine, 2 odalı betonarme yeni evinin anahtarını Kaymakam Ferhat Atar'ın elinden aldı.

Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar, AA muhabirine, İsmihan Meydan'ı geçen yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreninden sonra evinde ziyaret ettiğini, ev şartlarının pek sağlıklı olmadığını gördüğünü söyledi.

Atar, İsmihan nine için ev yapılması konusunda harekete geçtiklerini, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına evin durumunu belirten rapor sunduklarını belirterek, şunları kaydetti:

'İsmihan nine ile 2 yıl önce Meydan köyünü ziyaretimizde tanışmıştım. 'Atatürk' şiirini okudu. Aynı yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında kendisini törene davet etmiştim. Törende aynı şiiri tekrar okumuştu. Sosyal medyada bir anda beğeni ve paylaşım arttı. Sonrasında İsmihan ninemizi evinde ziyaret ettim. Evinin çok iç açıcı olmadığını görünce yeni bir ev yapılması konusunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza hem kendisinin özel durumunu hem de evinin durumunu belirten bir rapor sunduk. Kısa sürede Bakanlığımız ödeneği gönderdi, evi yaptırdık ve İsmihan nine'ye teslim ettik.'

İsmihan ninenin şiir okurken kaydedilen görüntüsünün sosyal medyada izlenme sayısının 7 milyona ulaştığını ifade eden Atar, 3 milyon kişiden beğeni aldığını, yaklaşık 20 bin üzerinde paylaşımla adeta fenomen haline geldiğini sözlerine ekledi.

- 'Burası yalancı cennet'

İsmihan Meydan da ailesinin Selanik'ten geldiğini, kendisinin köyde doğduğunu belirterek, eski evinin mutfağı, banyosu ve odalarının kötü durumda olduğunu kaydetti.

Meydan, Rumlardan kalma evinde yaklaşık 60 yıldır oturduklarını, 2 yıl önce eşini kaybettiğini, biri engelli 6 çocuğu olduğunu belirterek, '86 yaşındayım. Eski evde, yıkılacak diye korka korka oturduk. Yeni eve taşındık, burası yalancı cennet. Çok şükür, burası rahat, diğer ev tehlikeliydi. Kış geliyor. Çok kötü oluyor buranın kışı. Kar, tipi, çok kar yağar. Sağ olsun hükümet, eski evimin karşısına yeni ev yaptırdı, şimdi rahatız.' şeklinde konuştu.

- 'Atatürk bizi yaşattı, o da bizimle yaşasın'

Ceketinin yakasından rozetini çıkarmadığı Atatürk'ün fotoğrafının yer aldığı büyük tabloyu da evinde saklayan İsmihan nine, ilkokulda öğretmenlerini çok sevdiğini, o zaman da kendisine şiir okuttuklarını söyledi.

İsmihan nine, 'Babam bize Atatürk'ü anlatırdı. 'Atatürk olmasaydı bizi öldüreceklerdi' diye ağlardı, ben de ağlardım. Şimdi de askerler, polisler ölüyor, biz nasıl sabredelim, nasıl dayanalım. Ben de giderim askere verin silahı. Atatürk bizi yaşattı, o da bizimle yaşasın.' dedi.

İsmihan nine 'Atatürk' adlı şiiri ve 'Andımız'ı, yeni evinin terasında da okudu.
Kaynak: AA