Şifalı Sıcak Su Boruları Doğal Yöntemle Temizleniyor

Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Yukarı Yoncaağaç köyünde boşa aktığı için evlere verilen şifalı sıcak suların kirlenen boruları ardıç dalı ile temizleniyor.

Şifalı Sıcak Su Boruları Doğal Yöntemle Temizleniyor
Köy Muhtarı Ömer Altın, köye 1 kilometre uzaklıktan gelen ve 46 yıldan beri boşa aktığı için evlere verilen şifalı sıcak su borularını 3 ayda bir temizlemek için kimyevi maddeler değil, doğal bir yöntem olan ardıç ağacı dalı kullandıklarını söyledi.



Muhtar Altın, içerisinde 50 derece sıcaklıkta şifalı sıcak su bulunan boruları hiçbir kimyasal madde kullanmadan ardıç ağacının dallarıyla temizlemenin doğal ve masrafsız olduğunu belirterek, ”Sıcak su borularını temizlemek için ardıç ağacının dikenli dallarını borulara sığacak şekilde keserek borunun içine dolduruyoruz. Daha sonra borunun içine yüksek tazyikli su basıyoruz. Tazyikli su sayesinde ardıç ağacının dikenli dalları boruların içini adeta kazıyarak ilerliyor ve sıcak su borularını tertemiz yapıyor. Sıcak suyumuz kükürtlü olduğu için temizleme işlemi sırasında ucunu söktüğümüz borulardan kahverengi renkli su akıyor. Temizleme işlemine su kendi rengini alıncaya kadar devam ediyoruz. Emeği geçen köy halkına teşekkür ediyorum” dedi.

(MA-EFE)
Kaynak: İHA