Sierra Leone'de Ebola'dan Ölenler Anısına Saygı Duruşu

Devlet Başkanı Korom: 'Sağlık hizmetlerini yeniden düzenledik ve Ebola salgınını sıfıra indirdik'.

Sierra Leone Devlet Başkanı Ernest Bai Korom, sağlık hizmetlerini yeniden düzenlediklerini ve Ebola salgınını sıfıra indirdiklerini söyledi.

Sierra Leone Devlet Başkanı Ernest Bai Korom, devlet televizyonunda yaptığı konuşmada, ülkede geçen yıl Ebola salgınından etkilenen yaklaşık 3 bin 589 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, halkı, saygı duruşunda bulunmaya davet etti.

'Sağlık hizmetinlerini yeniden düzenledik ve Ebola salgınını sıfıra indirdik.' diyen Korom, hastalığın yeniden ortaya çıkmaması ve yayılmaması için de uluslararası kuruluşlarla işbirliği içinde önlemler almayı sürdüreceklerini kaydetti.

İlk kez 1976 yılında Kongo'da ortaya çıkan Ebola, Aralık 2013'te Batı Afrika'da yeniden görülmeye başlanmıştı.

Gine, Liberya ve Sierra Leone'de 2014-2015 yıllarında patlak veren Ebola salgınında 28 bin kişiye Ebola virüsü bulaşmış, 11 bin 310 kişi virüs sebebiyle ölmüştü.

Sierra Leone'de Ebola salgınından geçen yıl 8 bin 704 kişi etkilenmiş ve virüs nedeniyle 3 bin 589 kişi yaşamını yitirmişti.

Öte yandan Ebola ile mücadele kapsamında aşı geliştirilmesi yönünde çalışmalar da devam ediyor.

Küresel Aşı ve Aşılama Birliği (GAVI), ocak ayında yaptığı açıklamada, çalışmalara destek amacıyla 5 milyon dolarlık yardımda bulunacağını duyurmuştu.

Kaynak: AA