Sezgin Tanrıkulu hakkında çok konuşulacak sözler

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, CHP'de Sezgin Tanrıkulu'nun Kılıçdaroğlu'ndan daha güçlü olduğunu söyledi.

Sezgin Tanrıkulu hakkında çok konuşulacak sözler
Sezgin Tanrıkulu hakkında çok konuşulacak sözler
Beyaz Tv'de Murat Erçin'in sunduğu Son Söz programında, CHP'de Sezgin Tanrıkulu'nun konumu gündeme geldi. 

Tanrıkulu'nun CHP'de oldukça etkili olduğunu söyleyen AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar  'Sezgin Tanrıkulu'nun CHP'nin politikalarını etkilemek ve dönüştürmek üzerre CHP'ye sokulduğunun düşünüyorum' diye konuştu.

AMERİKA KORUYUP KOLLUYOR

Tanrıkulu'nun Amerika'nın sevdiği isimlerden olduğunu belirtten Tayyar 'Sezgin Tanrıkulu'nun ben bir görevli olduğunu düşünüyorum. Onun Kürt hassasiyetiyle hareket ettiği kanattinde değilim. Onun ilgili CHP'li bir milletvekili CIA ajanı demişti, Wikileaks belgelerinde de geçti. Amerika'daki kuruluşlarla en fazla irtibatta olan vekillerden birisidir. Amerikan Büyükelçiliği'nin çok sevip saydığı, koruyup, kolladığı, gözü baktığı isimlerden birisidir. Hal böyle olunca ister istemez Tanrıkulu'nun CHP içerisinde bir misyonla mı durduğunu? O misyona uygun hareket edip etmediğini düşünüyorum açıkçası.' ifadelerini kullandı.

TANRIKULU'NU ÜST AKIL SOKTU

Üst akılın Tanrıkulu üzerinde etkili olduğuna değinen Tayyar 'Bana çok bağımsız biri gibi gelmiyor. Güneydoğulu bir Kürt siyasetçi gibi hareket ettiği ben açıkçası düşünmüyorum. Sezgin Tanrıkulu'nun CHP'nin politikalarını etkilemek ve dönüştürmek üzerre CHP'ye sokulduğunu düşünüyorum. Şu anda Tanrıkulu, Kılıçdaroğlu'nda daha etkili hale geldi. Ben Tanrıkulu'nun bu gücü üst akıldan aldığını düşünüyorum. CHP içerisindeki ağırlığı da buradan kaynaklanıyor.' söyledi.

CHP ÖZGÜRLEŞEMEZ 

CHP marjinalleşmenin olduğunu altını çizen Gaziantep milletvekili 'CHP, Sezgin Tanrıkulu'ndan kurtulmadıkça özgürleşemez. Ama sadece Tanrıkulu değil, bağlantılı başka isimler de var. Bunun muhasebesi CHP'liler yapacak. Ama CHP iyi bir yolda gitmiyor. Hızlı bir şekilde marjinalleşiyor.' dedi.