Sarmaşıklar Çankırı'nın Boş Duvarlarını Süsleyecek

Çankırı Belediyesi, şehrin muhtelif alanlarındaki tüm perde duvarlarını sarmaşıklar ile kapatacak. Şehrin bakımlı, güzel ve estetik değerleri ile öne çıkmasını istediklerini belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç’in talimatları doğrultusunda perde duvarların dibine toplam 20 bin sarmaşık dikildi.

Sarmaşıklar Çankırı'nın Boş Duvarlarını Süsleyecek
Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler, şehrin bazı noktalarında bulunan perde duvarların boş görünümünü değiştirmek amacı ile sarmaşık dikimi gerçekleştirdi. 20 bin sarmaşık 40 cm ara ile Ankara-protokol ile Kale yolu başta olmak üzere Jandarma önü, Recep Tayyip Erdoğan Parkı, Muhsin Ertuğrul Parkı, Necmettin Erbakan Parkı ve Çankırı Kalesi’nde bulunan boş perde duvarların dibine dikildi. Yıllar içerisinde güzel ve bakımlı bir görüntü elde edilecek çalışmalar için Amerikan ve Orman Sarmaşığı kullanıldı.

Sarmaşıklar büyüdüklerinde bulundukları duvarı kaplayarak sonbaharda kırmızı ve sarı renkleri ile boş duvarları süsleyecek. Ekipler, sarmaşık dikimi öncesi alanların bakım ve temizliğini de gerçekleştirdi.
Kaynak: İHA