Sandıklı'da 'Ahşap Oyma Kursu' Açılacak

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesinde açılması planlanan 'Ahşap Oyma Kursu' için protokol imzalandı.

Belediye, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Sandıklı İlçesi Kültür Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından açılması planlanan 'Ahşap Oyma Kursu' için protokol imzalandı.

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Yavuz ile Sandıklı İlçesi Kültür Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ekrem Çavuş hazırlanan protokolü imzaladı.

Üç kurum tarafından açılması planlanan 'Ahşap Oyma Kursu' 6 ay sürecek.

Kurslar çarşamba ve perşembe günleri akşam saat 20.00 ile 24.00 arasında Sandıklı Kültür Evi'nde kurs öğretmeni Şükrü Baysal tarafından verilecek.

Kursiyerlere Rumi tekniği ile Osmanlı ve Selçuklu motiflerinin ahşap oymaları öğretilecek.

Sandıklı İlçesi Kültür Varlıklarını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ekrem Çavuş, 'Bu kursumuz ile Sandıklı'da ustalarımızın yetişmesi ve bu sanatın yaşatılması sonraki kuşaklara aktarılmasını amaçlıyoruz. 6 ay sürecek kursumuz teorik ve uygulamalı şekilde yapılacaktır.' dedi.

Protokol imzasında konuşan Belediye Başkanı Mustafa Çöl de, 'Böyle yok olmaya yüz tutmuş bir mesleğin, sanatın ilçemizde yaşatılmaya çalışılmasından dolayı son derece mutluyuz. Bu kursta bu sanatı öğrenerek bu sanatı yaşatmaya çalışacak ustalar çıkarsa mutluluğumuz daha da artacaktır.' diye konuştu.

Kaynak: AA