Polat Çocuk Trafik Ve Eğitim Parkını Gezdi

Yeşilyurt Belediyesi tarafından Yeşil Hilal Projesi kapsamında Fahri Kayahan Bulvarında 5 bin 122 metrekare alan üzerine inşa edilen Çocuk Trafik Eğitim Parkında 827 öğrenciyi ağırlayan Trafik Parkında öğrencilere eğitimler veriliyor.

Polat Çocuk Trafik Ve Eğitim Parkını Gezdi
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Çocuk Trafik Eğitim Parkını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Trafik Eğitim Parkı hakkında Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’tan bilgiler alan Kaymakam Babahanoğlu, trafik işaretlerinden, trafik ışıklarına ve yaya geçitlerine kadar her türlü ayrıntının düşünüldüğü minyatür trafik parkurunu gezdi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılının sonuna kadar beş bin öğrenciye uzman eğitmelerin gözetiminde trafik kuralları hakkında teorik ve eğitimler verileceğini söyledi.



14 Ekimden bugüne kadar 827 öğrencinin eğitime tabi tutulduğunu dile getiren Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Geleceğin sürücü adayları çocuklarımızın daha bilinçli yetişmelerine imkan tanımak adına uzman eğitmenler gözetiminde trafik kuralları teorik ve uygulamalı olarak öğretiliyor. Çocuklarımız bir yandan teorik ders görürken diğer yandan trafik parkurunda direksiyon başına geçerek trafik kurallarını eğlenerek öğreniyorlar. Çocuklarımızın her türlü bilgiyle donatılmış şekilde geleceğe hazırlamak ülkemizin gelişmişlik düzeyine ciddi şekilde katkı sağlayacaktır. Çocuklarımız bu parkımızda trafik kurallarına ilişkin tüm bilgilerle donatılacak. Trafik kuralları küçük yaşta öğrenilince daha kalıcı olacağını ve çocuklarımızın trafik bilinciyle büyüyecekleri için ileride kurallara daha iyi uyacaklarına inanıyorum” diye konuştu.

Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ise, Çocuk Trafik Eğitim Parkında geleceğin sürücü adaylarına faydalı ve kalıcı bilgilerin verildiğini söyledi.



Yeşilyurt Belediyesinin ilçenin hem bugününe hem de yarınlarına yönelik önemli hizmetlerde bulunduğunu ifade eden Kaymakam Babahanoğlu, “ Yeşilyurt Belediyemiz temizlik, çevre, yeni sosyal yaşam alanları, modern yollar, alt ve üst yapı çalışmaları başta olmak üzere geniş yelpazede sürdürdüğü hizmetlerle farkını ortaya koyuyor. 60’ın üzerindeki park alanıyla birlikte kent sakinlerine kaliteli alanlarda dinlenme, spor yapma ve sosyalleşme imkanı sunan belediyemiz bunun yanı sıra sosyal, kültürel ve eğitim alanında geleceğimize yönelik faydalı projelerini teker teker uyguluyor. Sempozyumlar, paneller ve kültürel etkinliklerin bazılarını bizimle ortaklaşa yaparken bazılarını ise bizzat sürdürüyorlar. Bizlerde tüm bu çalışmaları yakından takip ediyoruz ve destek veriyoruz. Faydalı hizmetleri gördükçe bizlerde ziyadesiyle mutlu oluyoruz” dedi.

Konuşmasının devamında çocukları geleceğe hazırlarken temel bilgilerin zamanında verilmesinin öneminden bahseden Kaymakam Babahanoğlu, ilçedeki beş bin öğrenciye trafik kurallarının öğretilecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi
Kaynak: İHA