Organ Naklinin Önemi Anlatıldı

Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi tarafından 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle panel düzenlendi.

Organ Naklinin Önemi Anlatıldı
Hastane eğitim salonunda düzenlenen panele Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kara, KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erkan Doğan, İl Müftüsü Halil Bektaş, Karabükspor Asbaşkanı ve Futbol Şube sorumlusu Tolga Gül, Karabükspor Genel Sekreteri Tuncay Yıldız, Mahallle muhtarları, nakil olan hastalar ve sağlık çalışanları katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kara, “Organ bağışı konusunda bir kez olsun aile yakınları ile konuşulması gerekiyor. Hiç kimse bir gün öleceğini düşünmek istemez. Bizim ülkemizdeki insanların genlerinde ve geleneklerinde taşıdığı o yardım severlik duygusu ile bu korkunun üstesinden gelecektir. Biz organ bağışında hep kendimizi verici olarak düşünürüz, ama bir gün ihtiyaç duyacağımızı düşünmüyoruz. Bunların cevabını verdiğimiz zaman düşüncemizin değişeceğinden emin olduğumuzdan halkımızın organ bağışı başvurusu yapmalarını bekliyoruz” dedi.

KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erkan Doğan, organ nakli bekleyip yaşam savaşı verenleri, bir taraftan vefat edenleri gördüklerinden organ naklinin bilinçlendirmek adına sonuna kadar destekleyeceğini söyledi.



Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş ise organ bağışının dini yönden merak edilenleri ve hadisi şeriflerden örnek vererek, organ naklinin öneminden bahsetti.

Panelde ayrıca, Prof. Dr. Arife Ayla Kabalak ve Uzman Dr. Alperen Eroğlu organ naklini ile ilgili bilgiler aktardı. Panelin son kısmında ise eşleri tarafından yapılan karaciğer ve böbrek nakli olan iki hasta yaşadıklarını anlatırken zaman zaman duygusal anlar yaşandı.
Kaynak: İHA