Mudanya Belediyesi BUDO İskelesi'nin Kira Bedelini Artıracak

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Büyükşehir Belediyesinden Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) İskelesi için aldıkları bin 650 liralık kira bedelini yükselteceklerini açıkladı.

Türkyılmaz, Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, göreve başladıkları günden bu yana yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Konuşmasında BUDO İskelesi'nin kira sözleşmesinin dolduğunu hatırlatan Türkyılmaz, kira bedelini yükseltme kararı aldıklarını söyledi.

'Bizden önceki süreçte 2013'te Büyükşehir ile protokol yapılmış, bin 3 metrekare alan 3 yıllık bedeli de ayda bin 650 liraya kiralanmış.' diyen Türkyılmaz, şöyle devam etti:

'Mudanya'nın şu an en çok gelir getiren bu mülkü ayda yaklaşık 300 bin lira kazanç sağlarken bize kira getirisi bin 650 lira. O günkü her iki belediye aynı partiden olup kardeş kardeş protokol yapmışlar, sözleşme süresi de geçtiğimiz 15 Ekim'de doldu. Üç ay öncesinden BUDO'ya ihtarname çektik, 'düşünceniz nedir, gelin görüşelim' ama gelen olmadı. Biz fiyatını belirledik, kendilerine göndereceğiz. Uyarlarsa uyarlar, uymazlarsa tahliye edeceğiz. Orayı bin 650 liraya kullandırmayacağım. Oranın emsallerine göre aylık bedeli 70 bin lira olmalıdır.'

Kimseyi mağdur etmeyeceklerini belirten Türkyılmaz, BUDO ve İDO iskelelerinin yerlerinin değişmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA