Meslektaşları Cem Emir'i Unutmadı

9 Kasım 2011 tarihinde Van’da meydana gelen depremde kaldığı Bayram Oteli’nde hayatını kaybeden Gazeteci Cem Emir, meslektaşları ve babası tarafından Tunceli’deki mezarı başında anıldı.

Meslektaşları Cem Emir'i Unutmadı
9 Kasım 2011 tarihinde Van’da meydana gelen depremde, kaldığı Bayram Oteli’nde DHA Muhabiri Sebahattin Yılmaz ile birlikte hayatını kaybeden Gazeteci Cem Emir, ölümünün 5. yıl dönümünde, Tunceli’nin Hozat ilçesine bağlı Çığırlı köyünde bulunan mezarı başında babası Mehmet Ali Emir ve meslektaşları tarafından anıldı. Anmada, babası Mehmet Ali Emir ve meslektaşları tarafından Cem Emir’in mezarına karanfiller bırakıldı ve mumlar yakıldı.

Anmada konuşan baba Mehmet Ali Emir, devam eden dava sürecine değinerek, “Mahkeme sonucu 15 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu bir nebze de olsa yüreğimize su serpti. Ama bir yıl sonra tekrar aynı mahkeme bu cezanın fazla olduğuna hükmetti. Sonrasında ise kanun hükmünde kararnameden dolayı Tevfik Bayram tahliye edildi. Biz dört, beş yıl mücadelemizi sürdürdük. Gerçekten davamızın arkasında durduk, çekilmedik. Burada ihmali kim olursa olsun yargılansın diye ısrar ettik. Bu neticeyi elde ettik” dedi.

Kimseye karşı husumet beslemediklerini kaydeden Emir, “Bizim kimseyle husumetimiz, bir kinimiz, öfkemiz yok. Gayemiz burada iş kazalarında, böyle değişik ihmaller sonucu hayatını kaybeden insanların, sorumlular kimse cezaya çarptırılması. Tek amacımız buydu” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA