Manisa CBÜ Yükseköğrenim Vakfı Vali Güvençer'i Ziyaret Etti

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Yükseköğrenim Vakfı Başkanı Rıza Akçalı Genel Sekreter Tezcan Ödemiş ve Üye Prof. Dr. Ahmet Ataç ile birlikte Vali Güvençer’i ziyaret etti.

Manisa CBÜ Yükseköğrenim Vakfı Vali Güvençer'i Ziyaret Etti
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Yüksek Öğrenim Vakfının amacının Manisa ilinde kurulmuş olan yüksek öğrenim kurum ve kuruluşlarına yardımcı olmak ve onları desteklemek olduğunu ifade eden Başkan Akçalı, vakfın bu amacı gerçekleştirmek için, yüksek öğrenim için araç gereç temin ettiğini, Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğretim elemanlarının yurt içi ve yurt dışı ihtiyaçlarını karşıladığını, öğrencilerine burs verdiğini, bilimsel ve mesleki araştırmaları desteklediğini ve bu faaliyetler için maddi destek sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

Manisa Valisinin de vakfın üyesi olduğunu kaydeden Akçalı, önceki yıl 330, geçen yıl 180 öğrenciye burs verdiklerini ifade etti.

Yapılacak bağışlara göre bu yıl hedeflerinin 500 öğrenciye burs vermek olduğunu söyleyen Akçalı, öğrencilere burs vermek üzere İş Bankası Manisa Merkez Şubesinde 3500 1677028 numaralı Celal Bayar Üniversitesi Yükseköğrenim Vakfı Öğrenci Burs hesabı açtıklarını kaydetti.

Vali Güvençer de vakfın öğrencilere sağladığı desteğin büyük önemi olduğunu belirterek, hayırseverleri bağış yapmaya davet etti.

Manisa Vakfı’ndan Vali Güvençer’e ziyaret

İstanbul’da kurulu bulunan Manisa İli ve İlçeleri Hizmet Vakfı (Manisa Vakfı) Başkan Vekili Önder Güzelarslan, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i makamında ziyaret etti.

Vakıf Koordinatörü Şaban Gül ve Manisa’da Son Nokta Haber Sitesi İmtiyaz Sahibi Nazmi Aydın’ın eşlik ettiği Manisa Vakfı Başkan Vekili Önder Güzelarslan, Vakıf olarak İstanbul ve Manisa’da yaptıkları çalışmalar hakkında Vali Güvençer’e bilgi verdi.

Vakfın eğitim, kültür, sağlık, ilmi araştırma, sosyal yardım ve dayanışma amaçları dışında özel amacının Manisa ili ve ilçeleri olmak üzere ülkemizin kalkınmasını ve tanıtılmasını sağlamak için her türlü sosyal, kültürel, eğitim, turizm faaliyetlerinin yanında sağlık ve çevrenin korunması için çalışmalar gerçekleştirdiğini belirten Güzelarslan, başka il ve ilçelerde yaşayan Manisalıları bir araya getirerek, Manisalılar arasındaki yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.



Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Güvençer de Vakıf çalışmaları hakkında bilgi veren Güzelarslan’a teşekkür ederek sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarının büyük önemi olduğunu vurguladı.
Kaynak: İHA