Manavgat'ta Caretta Caretta Seferberliği

Antalya’nın Manavgat ilçesinde gölette mahsur kalan caretta carettaları kurtarmak için çalışma başlatıldı. Yanlışlıkla gölete girdiği ve gölette yaşamaya başladığı belirlenen carettalardan bir tanesi denize bırakıldı.

Manavgat'ta Caretta Caretta Seferberliği
Manavgat’ın Kızılağaç Mahallesinde bir gölette iki caretta caretta kaplumbağasının mahsur kaldığı haberini alan Manavgat Belediyesi ekipleri, kaplumbağaları kurtarmak için seferber oldu. Gelen ihbar üzerine deniz kenarına yakın bir bölgede bulunan gölete giden ekipler, nesli tükenmekte olduğu için koruma altına alınan caretta caretta kaplumbağalarını çıkarmak için suyun içerinde arama yaptı. Kaplumbağaların yanlışlıkla gölete girdiklerini ve orada yaşamaya başladıklarını belirten yetkililer, caretta carettaların yeniden denize salınmadıkları taktirde hastalık ve tehlikelere karşı korunmasız olacaklarını söyledi.



Kaplumbağaları su yüzeyine çıktığında kontrol altına almak için adeta seferber olan ekipler üç gün süren çalışmaların ardından kaplumbağalardan birini güçlükle kontrol altına almayı başardı. Manavgat Belediyesi veterineri tarafından yapılan kontrollerin ve temizlik işlemlerinin ardından özgür ortamı olan denize salınan caretta caretta suyun derinliklerinde gözden kayboldu. Diğer kaplumbağayı da doğal ortamına bırakma için çalışmalar halen devam ediyor.
Kaynak: İHA