Kayseri Şeker'den Pancara 220 Lira Taban Fiyat

Kayseri Şeker Fabrikası AŞ 2016-2017 kampanya dönemi için şeker pancarı taban fiyatını 220 lira olarak belirledi.

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, yaptığı yazılı açıklamada, pancar üreticisinin 2016-2017 kampanya dönemi için beklediği şeker pancarı taban fiyatının, Başbakan Binali Yıldırım tarafından 8 Kasım'da 210 lira olarak açıklandığını hatırlattı.

Pancar üreticisine daha önce verdikleri söze uygun olarak devletin belirlediği şeker pancarı taban fiyatına ilave 10 lira yüksek fiyat verileceğini ifade eden Akay, şunları kaydetti:

'Kayseri Şeker çiftçilerinin ürünleri için yönetim kurulu, Türk Şeker'in uygulayacağı fiyatın üzerine geçen sene olduğu gibi yine 10 lira ilave fiyat uygulayacağı kararını vermişti. Bu şekliyle primler hariç, 16 polar pancar için ton başına 220 lira şeker pancarı fiyatı olacak. Çiftçilerimize hayırlı olsun. Allah bereket versin. Devletimize ve fabrikamıza zeval vermesin.'

Akay, Kayseri Şeker'in 2016-2017 kampanya döneminde yaklaşık 9 bin çiftçi ile pancar ekimi sözleşmesi yaptığını belirterek, 2 milyon 700 bin ton pancar alımı yaplamsının beklendiğini bildirdi.

Kaynak: AA