Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günlerine Yoğun İlgi

Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günlerine katılan Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan, Kars, Ardahan ve Iğdır’ın ihtiyaçlarını gidermek ve gelişmiş şehirlerle arasındaki farkı gidermek adına çalıştıklarını söyledi.

Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günlerine Yoğun İlgi
3-6 Kasım günleri arası Kars Ardahan Iğdır Sanayici İş adamları Derneği tarafından İstanbul Beylikdüzü’nde düzenlenen Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günlerine yoğun ziyaretçi akınına uğradı.

Bölge illerinden gelerek stant açan yöre esnafı yöresel ürünleri tanıtıp pazarlarken, fuar alanında, alanın gözdesi Ardahan Belediyesi oldu. Çok sayıda resmi Kurumların ve Derneklerin stant açtığı fuara Ardahan Belediyesi tarafından geniş stant açıldı. Ziyaretçilere Ardahan’ın bal-kaşar peyniri- yeşil (gök) peynir- tel peynir- kuşburnu marmeladı- ısırgan çorbası- bal şerbeti-bulgur pilavı ile kaz eti- kete- katmer- fesselli- pişi, ikram edildi.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, katıldığı fuar alanında Kars Ardahan Iğdır Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Orhan Gökçe ve yönetim kurulu üyeleri ve Ardahan Kültür evi Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, gurbetteki Ardahanlılar tarafından karşılandı.

Başkan Köksoy, kurulan stantları gezerek esnafla ve kuruluşlarla sohbet etti. Ulusal ve yerel basınla canlı yayın, röportaj ve tanıtım çekimlerine katıldı.

Açılan tüm stantları ziyaret ettikten sonra İstanbul Ardahan Kültür evini ziyaret eden Başkan Köksoy; kültür evi içerisinde açılan yöresel ürünler şarküterinin açılış kurdelesini kesti.

Ardahan Belediyesi adına açılan standı ziyaret edenler arasında Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyük çekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksel Toksoy, Çıldır Belediye Başkanı K. Yakup Azizoğlu, Beylikdüzü Kaymakamı Adem Ünal, Esenyurt Kaymakmı Ekrem İnce, Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, Esenyurt Belediyesi Başkan Vekili Gürbüz Süleymanoğlu, Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş, Esenyurt Belediye Meclis Üyesi Togay Coban, STK’ Başkanları, siyasi parti temsilcileri, Halk Ozanları, sanatçılar ve muhtarlar ziyaret etti.

Stand ziyaretleri sonrası konuşan Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan, Anadolu coğrafyasını bir baştan diğer başa kara yolları, havalimanları, demir yolları ile donattıklarını ifade ederek, bu coğrafyanın hakkının ancak bu şekilde verebileceklerini vurguladı. Kars, Ardahan ve Iğdır’ın cazibe merkezi olacağını söyleyen Bakan Arslan, ’’Kars, Ardahan ve Iğdır’ın ihtiyaçlarını gidermek ve gelişmiş şehirlerle arasındaki farkı gidermek adına çalıştıklarını ifade eden Bakan Arslan, son dönemde bu 3 ilin adeta şantiye şehri haline geldiğini, bu şekilde aradaki farkın giderilebileceğini aktardı. Arslan, Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattını yaptıklarını belirterek, Londra’dan kalkan bir trenin bu bölgeden geçerek Çin’e kadar gideceğini söyledi.

Arslan, “Kars, Ardahan ve Iğdır’ın Başbakanımızın söylediği gibi cazibe merkezi olması için biz siyasetçilere de hemşehrimiz iş adamlarına da ciddi iş düşüyor. Yatırımlar için elimizden gelen gayretleri koyuyoruz, koymaya devam edeceğiz.” Şeklinde Konuştu.
Kaynak: İHA