İşkur'un 'Kariyer Günü' Etkinliği

Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) tarafından 5. Meslek Tanıtım ve Kariyer Günü yapıldı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Cahit Zarifoğlu konferans salonunda gerçekleşen program, 'Ufukta açan iş umutlarına, mutlu bir bakış' başlığı adı altında yapıldı.

54. Hükumette Milli Eğitim Bakanlığı yapan Mehmet Sağlam, programda yaptığı konuşmada, bir mesleğe girmek için ilk önce kişiliğin oluşumunun önemli olduğunu ve bununda aile, eğitim ve çevre ile başladığını söyledi.

Kişinin doğduğu yer, ailesinin, eğitim ve meslek seçme konusunda önem taşıdığını belirten Sağlam, şunları kaydetti:

'Nerede doğacağınız sizin elinizde değil. Okul aile ve eğitim, yapacağınız işler planlayacağınız kariyer doğrudan doğruya kendi çalışmanıza bağlı. Eğitimde yapacağınız çalışmalara bağlı, eğitimden sonraki hayatınızın planlanması için içinde bulunduğunuz toplumu çok iyi tanımanıza bağlı, geliştirdiğiniz değerlere bağlı ve bununla ilgili bir kariyer tutturup eğitim ve ondan sonrada bir meslek hayatına giriyorsunuz.'

İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce de, KSÜ ile işbirliği içerisinde Kariyer ve Meslek Gününün beşincisini düzenlediklerini söyledi.

Etkinliğin amacının öğrencilere mezuniyet öncesi çalışma hayatına ilişkin bilgi vermek olduğunu dile getiren Yüce, 'İşe geçiş süreçleri, iş arama becerilerinin geliştirilmesi, iş görüşmesi ve mülakat teknikleri ile işe uyum problemleri yaşamamanız için gerçek hayata iş gücü piyasasına atılmadan önce sizlere kendi alanında isim yapmış katılımcıların tecrübelerini, hayat ve başarı öykülerinin sırrı noktasında istifade etmenizi amaçlamış bulunmaktayız.' dedi.

Programda, Prof. Dr. Özden Görücü, Kahramanmaraş Ticaret Odası Başkanı Ahmet Balsuyu, Eczacılar Odası Başkanı Murat Aras da birer konuşma yaparken, etkinliğe, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, fakülte dekanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Kaynak: AA