HDP'li Kerestecioğlu Açıklaması

'Tutuklu milletvekillerinin, belediye başkanlarının derhal serbest bırakılmaları için mücadelemize daha da güçlenerek devam edeceğiz'.

HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, 'Tutuklu milletvekillerinin, belediye başkanlarının derhal serbest bırakılmaları için mücadelemize daha da güçlenerek devam edeceğiz.' dedi.

Kerestecioğlu, HDP'li bazı kadın milletvekilleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, HDP'li 23 kadın milletvekilininin bugün Meclis sıralarında ve komisyon çalışmalarında olmayacağını belirtti.

'Sürekli milli iradeden söz edenlerin, Mecliste bugün halkların iradesinin temsil edildiğini söylemesi mümkün müdür?' sorusunu yönelten Kerestecioğlu, Türkiye'nin KHK'larla yönetilmeye başlandığını iddia etti.

Anayasa Mahkemesinin elinden neredeyse tüm yetkisinin alındığını, parlamenter sisteme olan inancın bilerek, isteyerek aşındırılmaya çalışıldığını öne süren Kerestecioğlu, şunları kaydetti:

'Bugün partimiz Eş başkanları, milletvekilleri ve belediye başkanları, cemaat operasyonuyla görevden alınmış savcıların hazırladığı iddianamelerle tutuklanıyor. Cemaatin boş bıraktığı yeri AKP'nin savcıları dolduruyor. Faşizme koşar adım ilerliyoruz.

HDP'li kadın vekillerin olmadığı bir parlamentoda ise kadınlar için, kadınlarla birlikte siyaset yapma imkanının varlığından söz edemeyiz. Bugün yaşatılmak istenen korkuyu ve baskıyı kadınların bir arada, kendi sözleriyle, kendi kurallarıyla dağıtacağına ise tüm kalbimizle inanıyoruz.

Sokakları, yaşam alanlarımızı geri almakta ısrarcı olmazsak sahip olduklarımızı unutacağız. Hafızayı kaybetmek yok olmaktır. Kadınların mücadele tarihinden güç alarak unutmayacağız. Kazanımlarımızı savunduğumuz gibi, tutuklu milletvekillerinin, belediye başkanlarının derhal serbest bırakılmaları için mücadelemize daha da güçlenerek devam edeceğiz.'

Kaynak: AA