GTB Yönetim Kurulu Başkanı Tiryakioğlu Açıklaması

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası” dolayısıyla mesaj yayımladı.

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Tiryakioğlu Açıklaması
Tiryakioğlu, mesajında Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 78. yılında saygı, minnet ve rahmetle andıklarını ifade etti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün eşine az rastlanır büyük bir komutan ve devlet adamı olmasının yanı sıra tüm dünya halklarının sevgisine mazhar olmuş müstesna liderlerden biri olduğunu belirten Tiryakioğlu, “Aziz milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesine liderlik ederek kurtuluş mücadelesini zaferle sonuçlandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletine çağdaş uygarlık kapılarını açarak Cumhuriyet gibi önemli bir kazanımı miras bırakmıştır. Fikir ve eserleriyle yaşadığı yüzyıla damgasını vuran büyük lider Atatürk, verdiği kurtuluş mücadelesiyle sadece Türk milletinin değil, sınırlarımızın çok ötesinde yaşayan farklı dinden, dilden ve ırktan birçok insanın da kalplerinde unutulmayacak sevgi izleri bırakmıştır. Aramızdan ayrılışının 78. Yılında, ’Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine sadakat gerekir’ sözlerinden hareketle, Ulu Önder’in fikirlerinin yaşatılmasının ve geleceğe taşınmasının hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu asla unutmamalıyız. Bu nedenle yönünü aydınlık yarınlara çeviren,2023 hedefleri istikametinde mücadele eden müreffeh ve güçlü bir Türkiye için her zaman olduğundan çok daha fazla çalışmaya, üretmeye gayret göstermeliyiz. Tüm bu duygular içerisinde Cumhuriyetimizin kurucusu başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu topraklar uğruna şehit düşen tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA