- FETÖ Soruşturması

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini, firari 'imam' Adil Öksüz ve Kemal Batmaz ile Akıncılar Üssü 143. Filo Komutanlığı'ndan yöneten sivillerden Harun Biniş, soruşturma savcısına üçüncü kez ifade verdi

FETÖ'nün darbe girişimini, firari 'imam' Adil Öksüz ve Kemal Batmaz ile Akıncılar Üssü 143. Filo Komutanlığı'ndan yönettiği öne sürülen sivillerden Harun Biniş, soruşturma savcısına üçüncü kez ifade verdi.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü yakınlarında yakalanan Biniş, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ankara Adliyesi'ne getirildi.

Soruşturmayı yürüten Savcı Ramazan Dinç'e üçüncü kez ifade veren Biniş, ifade işleminin ardından cezaevine götürüldü.

Harun Biniş'in, suçlamaları reddettiği ve Akıncı Üssü'ndeki görüntülerin kendisine ait olmadığını öne sürdüğü öğrenildi.

- Harun Biniş kimdir?

Devlet büyüklerinin kullandığı kriptolu telefonların da aralarında bulunduğu telefonların usulsüz dinlendiği iddialarına yönelik 28 kişi hakkında açılan davanın sanıklarından olan Harun Biniş, ilk ifadesinde tıpkı Adil Öksüz ve Kemal Batmaz gibi Akıncı Üssü'nün bulunduğu Kazan'a 'arsa bakmaya gittiğini' söylemişti.

Biniş'in, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi FETÖ üyeleri arasında iletişim ağını sağladığı, Genelkurmay Başkanı Akar'ın kabul etmesi durumunda da Gülen ile iletişimini sağlayacak kişi olduğu belirlenmişti.

Açıktan atamayla TİB'de işe başlayan Biniş'in, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan eski istihbaratçı Basri Aktepe ile yakın ilişkisi olduğu, Aktepe'nin Teknik Daire Başkanlığı döneminde uzman olan Biniş'in, 17-25 Aralık sonrasında dinlemelerin merkezi olan birimde çalıştığı tespit edilmişti.

İnternet altyapı dinleme sistemleriyle ilgili bir proje ile görüşmelere ilişkin canlı takip amacıyla kullanılan kritik bir projede de görev aldığı öğrenilen Biniş'in, kurumdan kendi isteğiyle istifa edip ayrıldığı ve ODTÜ Teknokent'teki bir şirkette çalışmaya devam ettiği belirlenmişti.

Kaynak: AA