Eskil İlçesi Her Alanda Yenilenmeye Ve Gelişmeye Devam Ediyor

Aksaray’ın Eskil ilçesinde belediyeye ait akaryakıt istasyonunda başlatılan yenileme çalışmaları sürüyor.

Eskil İlçesi Her Alanda Yenilenmeye Ve Gelişmeye Devam Ediyor
İstasyonda eskimiş, yıpranmış ve tehlike oluşturan tankların sökülmesinin ardından akaryakıt istasyonunun yan tarafına yaptırılan yüksek dayanıklılık özelliğine sahip havuzun içine 3 adet yakıt tankı konulacak.

Konuyla ilgili bilgiler veren Eskil İlçe Belediye Başkanı Niyazi Alçay, belediye tarafından işletilmeye devam edilecek olan akaryakıt istasyonunda son sisteme sahip 3 adet benzin ve motorin, 1 adet LPG pompası olacağını söyledi.

Yeni hizmet binası ile en kısa sürede yeniden açılacağını belirten Başkan Alçay, “Eskil Belediyesi Akaryakıt İstasyonu yeni yüzüyle ve modernize edilmiş teknolojisiyle müşterilerine hizmet verecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteği ile Eskil Belediyesi ilçe sınırları içerisinde bulunan en büyük park olma özelliği taşıyan Kültür Park’ın yapımına da hızla devam ediyoruz. 13 bin metrekare alan üzerinde kurulacak olan parkta peyzaj, lavabo, yürüyüş alanı, piknik masaları ve spor aletleri yarı olimpik yüzme havuzu yanı sıra tam bir mesire alanı olmasını hedefliyoruz” dedi.

Diğer yandan İller Bankası A.Ş. destekli Eskil Belediyesi tarafından yürütülen 15 Temmuz Milli İrade parkı yapım çalışmalarında da sona gelindiğini belirten Başkan Alçay, “Vatandaşlarımızın en iyi koşullarda mutlu ve huzurlu bir şekilde bu parklardaki oyun alanları ve yeşil alanlarından yararlanabilmesi için uğraşıyoruz. İlçemizin birçok noktasında yeşil alanlara ihtiyacımız var ve bu ihtiyacı gidermek için elimizden gelen bütün çabayı sarf ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA