Duransoy Açıklaması 'Teröre Destek Veren Herkes Hesabını Vermelidir'

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu Konya Genel Sekreteri Ö. Erdoğan Duransoy, “Vatandaşlarımızı rahatsız eden, yasaları yok sayan, PKK terör örgütüne destek veren herkesin ve her kurumun hesap verebilir bir konumda olması demokrasimizin sağlıklı bir şekilde işlemesi açısından önem arz etmektedir” dedi.

Duransoy Açıklaması 'Teröre Destek Veren Herkes Hesabını Vermelidir'
TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Konya Genel Sekreteri ve Konya Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ö. Erdoğan Duransoy, bölgede yaşanan gelişmelerle birlikte terör örgütlerinin Türkiye’ye yönelik eylemlerini arttırdığını ifade etti.

Duransoy yaptığı açıklamada, “Asker sivil demeden, çocuk yaşlı gözetmeden kanlı eylemlerini sürdüren, amaçlarının ne olduğunu kendilerinin de bilmediği hain terör örgütleri, dış mihraklardan almış oldukları desteklerle eylemler düzenlemekte, halkımızı sindirerek ülkemizde bir kaos ortamını oluşturmak için aracılık yapmaktadırlar. Ülkemizin geçmiş olduğu bu zor bir süreçte dış güçlerin maşası olan PKK terör örgütünün sözcülüğünü yapan kişilerin televizyon ekranlarında boy göstererek zehir saçmaya devam etmeleri aziz milletimizi derinden yaralamaktadır. Televizyon ve gazetelerde terör propagandası yapanların, güvenlik güçlerimize karşı yıpratma ve karalama kampanyası yürütenlerin sergiledikleri bu tavır, içleri vatan sevgisi ile dolu insanlarımızı ziyadesiyle öfkelendirmekte ve rahatsız etmektedir. Vatandaşlarımızı rahatsız eden, yasaları yok sayan, PKK terör örgütüne destek veren herkesin ve her kurumun hesap verebilir bir konumda olması demokrasimizin sağlıklı bir şekilde işlemesi açısından önem arz etmektedir. Hukukun üstünlüğü prensibinden hareketle sorumluların kim olursa olsun adalet önünde eşit bir şekilde yargılanması anayasal bir gerekliliktir. Siyaset yapıyor olmak kesinlikle terör örgütlerinin sözcülüğünü yapıyor olmak anlamına gelemeyeceğine göre, bazı milletvekillerinin de söylemlerinden ve eylemlerinden dolayı yargılanmalarında, gözaltına alınmalarında ve tutuklanmalarında yasalara aykırı bir durum yoktur. Kaldı ki bu milletvekillerinin hesap vermekten kaçıyor olması da hukuka saygısızlığın en açık örneğidir. Sırtını terör örgütlerine yaslayan, onların kara propagandalarını yapmaktan çekinmeyen ve Türk Adaletine açıkça meydan okuyan bir siyaset anlayışını tüm kurum ve kuruluşlarımızın reddetmesi gerekmektedir. Bunun dışında yapılacak açıklamaların hiçbir izahı olmayacak ve toplumumuz tarafından kabul görmeyecektir. Milletimiz tarih boyunca gerek yaşamış olduğu coğrafyanın stratejik konumu gerekse genlerinde barındırdığı liderlik vasıfları nedeniyle bu tür problemlerle sık sık karşılaşmıştır. Geçmiş olduğumuz bu zor dönemden daha da kuvvetlenerek çıkmamızın tek yolu, kalbimizin tek yürek olarak atmasıdır. Bağımsızlığımızı tehdit edenlere verilecek en güzel cevap birlik ve beraberliğimiz olacaktır” dedi.

Kaynak: İHA