Donald Trump'ın zafer konuşması

Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı Donald Trump, ABD'nin 45'inci başkanı oldu. Trump seçimleri kazanmasının ardından yaptığı ilk açıklamada, "Bütün Amerikalıların başkanı olacağım. Sizi yüzüstü bırakmayacağıma söz veriyorum. Çok iyi işler yapacağız birlikte. Sizin başkanınız olacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Donald Trump'ın zafer konuşması
Donald Trump'ın zafer konuşması
Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı Donald Trump, ABD'nin 45'inci başkanı oldu. Trump seçimleri kazanmasının ardından ilk açıklamasını yaptı.

Trump'ın Başkan olarak yaptığı ilk açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

Az önce bir telefon aldım Dışişleri Bakanı Clinton'dan. Kendisi bizi tebrik etti. Hillary çok uzun süre ve çok sıkı çalıştı. Ona da gerçekten şükran borçluyuz.

Ben ülkemizdeki tüm vatandaşlara şunun sözünü veriyorum: Bütün Amerika'nın başkanı olacağım. Beni desteklemeyenlerin de yardımını ve rehberliğini isteyeceğim ki birlikte çalışabilelim.

Bizimkisi bir kampanya gibi değildi. Ülkemizi tekrar inşa etmekle ilgili bu acil görevi üstleneceğiz ve büyük Amerika'yı yeniden inşa edeceğiz. İnanılmaz bir potansiyelimiz var.

'Sizi yüzüstü bırakmayacağım'
Bütün diğer devletlerle, bizimle iyi geçinmek isteyenlerle iyi geçineceğiz. Gerçekten iyi ilişkiler olmasını bekliyoruz. Amerika'nın çıkarları ilk önceliğimiz olsa da, herkese iyi davranacağız.

Düşmanlık değil, dostluk arayacağız. Çok başarılı olmak istiyoruz ve tüm dünyaya şunu söylemek istiyorum: Herkese ve her devlete karşı çok adil davranacağız.

Sizi yüzüstü bırakmayacağıma söz veriyorum. Çok iyi işler yapacağız birlikte. Sizin başkanınız olacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum.

Donald Trump, 2016 başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti adayı Hillary Clinton'a karşı yarışı önde tamamladı.

Trump, son olarak Wisconsin eyaletinde kazandığı 10 delegeyle başkanlığı elde etmesi için gerekli olan 270 seçici kurul delege sayısını aştı.