Doğu'da Sibirya Soğukları, Batı'da Kurak Ve Sıcaklık Nedeniyle Örtü Yangınları

Ülkenin bir çok ilinde Sibirya soğukları yaşanırken, son yılların en kurak döneminin yaşandığı Aydın’da arazi yangınları devam ediyor.

Doğu'da Sibirya Soğukları, Batı'da Kurak Ve Sıcaklık Nedeniyle Örtü Yangınları
Yangın sezonu biteli 2 ay olmasına rağmen Aydın’da meydana gelen yangında alevler gökyüzüne ulaştı. Yaban hayatının da olumsuz etkilendiği yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü. Kasım ayının 2. haftasında yaşanan arazi yangını bir çok kişiyi şaşırtırken, yangınların yağışların gerçekleşmemesi nedeniyle yaşandığı belirtildi.

Kasım ayı ile birlikte ülke geleninde termometreler eksilere düşerken, Aydın’da halen yazdan kalma günler yaşanıyor. Hava sıcaklığının 20 derecelerde seyrettiği Aydın’da halen arazi ve orman yangınları devam ediyor. Karpuzlu İlçesi’ne bağlı Gölcük Mahallesi yakınlarında meydana gelen yangında alevler ve duman gökyüzünün rengini değiştirdi. Çıkış sebebi henüz belirlenemeyen yangında yeşil örtü ve ağaçlar cayır cayır yandı. Yaban hayatının da olumsuz etkilendiği yangına itfaiye ekiplerinin yanı sıra orman ekipleri de müdahale etti.

Yangın başladıktan sonra arkadaşından aldığı haber üzerine olay yerine gelerek itfaiyeden yardım istediklerini belirten Gölcük Muhtarı Yüksel Gültekin, yağışların gecikmesi ve kuraklık nedeniyle yangınların devam ettiğini belirterek "Yangının çıkış sebebini bilmiyoruz ama bu aylarda yangın çıkması norma değil" diye konuştu.

Kaynak: İHA