Çelik Açıklaması 'TEDES'in Yerini EDES Alacak'

Ordu İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, Trafik Elektronik Denetleme Sistemi’nin(TEDES) yerini, yapılacak olan düzenlemelerin ardından Elektronik Denetleme Sistemi’nin(EDES) alacağını belirterek, insanların trafikteki seyrini daha güvenli hale getirmek istediklerini söyledi.

Çelik Açıklaması 'TEDES'in Yerini EDES Alacak'
Geçen günlerde İçişleri Bakanlığının emniyet müdürleri kararnamesi ile Ordu İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Suat Çelik’e hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor. Bu kapsamda Ordu’da görev yapan ulusal ve yerel basın çalışanları Çelik’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ordu İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, basın ile ortak hareket ederek, Ordu’da iyi işler yapmayı istediklerini ifade etti.

“EDES ya da TEDES olmasa da medeni insanların trafik kurallarına uyma zorunluluğu var”

Ordu’da son günlerde sıkça yaşanan ölümlü ve yaralamalı kazalara değinen Ordu İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, bu konuda kazaların önlenmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Trafik Elektronik Denetleme Sistemi’nde (TEDES) yaşanan süreci ve yapılacak olan yeniliklere değinen Çelik, “Huzurun ve güvenliğin üst düzey olduğu bir Ordu, inşa edeceğiz. Trafik ile alakalı bir takım sıkıntılar söz konusu. Bildiğiniz üzere Trafik Elektronik Denetleme Sistemi’nde (TEDES) yeni düzenlemeler olacak. Burada amaç trafiği önlemek ve buna bağlı olarak yaralamalı, maddi hasarlı kazaları önleme amaçlı. Bu sebeple sistemin yeniden organize edilmesi gerekiyordu. Artık TEDES’in yerini Elektronik Denetleme Sistemi (EDES) alacak. Ama bu durum aksayan yönlerin düzeltilmesinin ardından devam edecek. EDES ya da TEDES olmasa da medeni insanların trafik kurallarına uyma zorunluluğu var. EDES ve TEDES’teki hedef, insanların daha güvenli trafik seyrine ortam hazırlamaktır” dedi.

“En dik duran kurumların başında Emniyet Teşkilatı yer alıyor”

FETÖ operasyonları hakkında sorulan bir soruya da cevap veren Çelik, bu konuda Emniyet Teşkilatının dimdik durduğunu söyledi.

FETÖ operasyonları konusunda kendilerini çok güçlü ve yeterli hissettiklerini ifade eden Ordu İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, “15 Temmuz’u hep birlikte yaşadık ve böyle bir şey yaşamayı hiçbirimiz tercih etmeyiz. Bu konu da zerre kadar taviz yok ve çok netiz. Bu durum karşısında Türkiye Cumhuriyeti kurumları içerisinde en dik duran ve gayret eden kurumların başında Emniyet Teşkilatı yer alıyor. Biz bu konuda kendimizi çok güçlü ve yeterli hissediyoruz. Zerre kadar taviz yok” diye konuştu.

Kaynak: İHA