Bütün Gece Olta Atıp 5 Kefalle Birinci Oldular

Manavgat Sportif Oltacılık ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (MANSOD) ve Amatör Balıkçılık gönüllüsü Akgün Boztaş işbirliğinde 1’inci Manavgat Kefal Avı Yarışması düzenlendi. Manavgat Irmağında düzenlenen yarışmada yarışmacılar ikişerli takımlar halinde kefal tutmak için sabaha olta attı.

Bütün Gece Olta Atıp  5 Kefalle Birinci Oldular
Manavgat Irmağı’nda Boğaz mevkiinde düzenlenen yarışmaya Manavgat ve çevre ilçelerden 70’e yakın yarışmacı katıldı.

Kayıt işlemlerinin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Yarışma öncesi konuşma yapan MANSOD Başkanı Murat Yaren, geçen yıl yaptıkları Surfcasting balık avı yarışmasının ilgi gördüğünü, Manavgat’tan sonra da bu yarışmanın Türkiye’nin çeşitli illerinde yapılmaya devam ettiğini söyledi.



Bu yıl da Türkiye’de ilk defa Kefal Avı Yarışması düzenlediklerini ifade eden Yaren, "Burada amacımız olta balıkçılığını tanıtmak, geliştirmek. Bu yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen başta Akgün Boztaş’a, destek veren Manavgat Belediyesi ve diğer sponsor firmalarımıza teşekkür ediyorum. Yarışmamıza katılan tüm arkadaşlara da başarılar diliyorum" dedi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Su Ürünleri Mühendisi Hayrettin Ünal yarışmacılara olta balıkçılığı, kurallar ve yasaklarla ilgili bilgi verdi.

Havai fişek gösterilerinin ardından yarışmaya geçildi. Manavgat Irmağında düzenlenen yarışmada yarışmacılar ikişerli takımlar halinde kefal tutmak için sabaha kadar yarıştı. Yarışmada Yılmaz Uysal ve Muharem Çelik 5 adet kefal yakalayarak birinci olurken 1 balık yakalayan Cihan Kaçar ve Mehmet Birlik ekibi ikinci oldu.

Yarışma sonrası düzenlenen ödül töreninde birinci olan takıma 500 TL para ödülü, olta makinesi ve kamış, ikinci olan takımada 250 TL para ödülü ile olta makinesi ve kamış hediye edildi. Ayrıca yarışmaya destek olan sponsor firmalara plaket takdim edildi.
Kaynak: İHA