Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Aşkın'dan Ziyaret

Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Rüstem Aşkın, Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesinde gözaltına alındıktan sonra göreve iade edilen yöneticilere 'geçmiş olsun' ziyaretinde bulundu.

Genel Sekreterlikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Aşkın, ziyarette yaptığı konuşmada, kentteki sağlık tesislerinde 207 kişinin açığa alındığını, bunlardan 102'sinin görevden ihraç edilirken, soruşturması tamamlanan 54 çalışanın görevine iade edildiğini belirtti.

Halen 51 çalışanın soruşturmasının devam ettiği bilgisini veren Aşkın, 'İftiralarla toplumun huzurunu bozmak için uğraşanlara fırsat vermemek gerekir. Geçen hafta hastanemizde idareci olarak çalışan arkadaşlarımız gözaltına alındı. Bunun sebebinin çoğunlukla kişisel sürtüşmelere dayalı karalamalar olduğunu düşünüyoruz. Bu iftiraların bir yaptırımı olmasını bekliyor ve savcılarımıza buradan bu müfteriler hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.' ifadelerini kullandı.

Aşkın, şahsi gerekçelerle, hiçbir somut delil olmadan suçlamanın doğru olmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

'Sırf 5-10 yıl önce FETÖ'den birini tanıdığı, selam verdiği, çay içtiği için yöneticileri suçlamak, bunu adli birimlere kadar taşımak, onların ve ailelerinin onuruyla, gururuyla, makamıyla, ekmeğiyle oynamak, ahlak dışıdır. Bugünden bunlara 'dur' demezsek ortalıkta sayısız suçlamaların uçuştuğu bir kirli atmosferde boğuluruz. Bu türden bir sürü müfteri ile uğraşıyoruz. İftira attıkları kişilerin yakınlarına gidip güya yardımcı olmak istediklerini söyleyenler bile var. Lütfen savcılarımız, ortamı bulandıranları bir an önce temizlesinler ki adalet, daha sağlıklı işlesin. FETÖ ile alakası olmayanlar, huzur bulsun. Bu ithamların sahipleri, en başta iftira suçu işleyerek insanları hem manevi hem de maddi olarak mağdur etmekte. Aynı zamanda toplumu tedirgin edip her gün, herkesi benzer iftira beklentilerine sokup toplum huzurunu bozmaktalar. FETÖ ile mücadelede sonuna kadar varız ancak hatalı mücadele, mücadeleyi zaafa uğratmaktadır. Bir dönem FETÖ ile kucak kucağa olanlar, şimdi sahte bir FETÖ ihbarcılığına soyunarak, güya temize çıkmaya çalışabilir. Bütün sağlık çalışanı arkadaşlarıma sesleniyorum, onların tuzağına düşmeyin. FETÖ ile ilginiz yoksa biz, sizin arkanızdayız. Eninde sonunda gerçek ortaya çıkacaktır. Devletin resmi organları dışında kimseyle bu konularda muhatap olmayın. Yalan ihbar ve suçlamalara başvurmayın.'

Kaynak: AA