Bekiralanı Mahallesi'ne İçme Suyu Takviyesi

Yaz aylarında nüfusu artan İçel’in merkez Toroslar ilçesine bağlı Bekiralanı Mahallesi’nin içme suyunu yeterli hale getirebilmek için İçel Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Güzelyayla Mahallesi’ne su veren Çağlarca Kızılgöçük kaynağından 11 bin metre isale hattı döşeyerek Bekiralanı Mahallesi’ne takviye su verdi.

Bekiralanı Mahallesi'ne İçme Suyu Takviyesi
MESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, "Bekiralanı Mahallemizin yıllardır devam eden içme suyu sorununu, Güzelyayla mahallesine su veren Çağlarca Kızılgöçük kaynağından 11 bin metre isale hattı döşeyerek çözdük. Gerçekleştirdiğimiz bu proje ile Bekiralanı öncelikli olmak üzere Kepirli, Soğucak, Sarnıç ve Musalı mahallelerine içme suyu vermekteyiz. Yaz aylarında aşırı derecede nüfus artışı olan bu bölgenin içme suyunun yeterli hale getirilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir. İçme suyu sorunu yaşayan birçok bölge için plan ve projelerimiz devam etmektedir" denildi.

Yapılan hizmetler sonrasında içme suyu sorunlarının kalmadığını vurgulayan Bekiralanı Mahallesi Muhtarı Mustafa Tuncer, "İçel Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a ve MESKİ yetkililerine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. MESKİ içme suyu sorunu konusunda yoğun bir çaba harcadı. İçme suyu miktarımızı artırarak içme suyu sorunumuzu giderdiler" dedi.

Kaynak: İHA