Başbakan Yıldırım Açıklaması (3)

'Herkes şunu iyi bilmelidir ki birlik ve beraberliğimizi bozmaya hiçbir alçak terör örgütünün gücü yetmeyecek, Türkiye'nin önünü hiç kimse kesemeyecektir' 'Alçak örgütün illerimizde, ilçelerimizde yerle bir ettiği 30 binin üzerindeki konut, sokaklar, caddeler şu anda bir bir ele alınıyor, tamir ediliyor ve bir yıl içerisinde 36 bin konut tamamen yeniden yapılacak ve terör örgütünün mağdur ettiği vatandaşlarımız tekrar normal yaşamına dönmüş olacak'.

Başbakan Binali Yıldırım, 'Herkes şunu iyi bilmelidir ki birlik ve beraberliğimizi bozmaya hiçbir alçak terör örgütünün gücü yetmeyecek, Türkiye'nin önünü hiç kimse kesemeyecektir.' dedi.

Başbakan Yıldırım, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığında düzenlenen 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'dan sonra terörle mücadelede savunma yerine, taarruz anlayışı ile kayda değer mesafe elde edildiğini belirtti.

Yıldırım, terörle mücadele edilen bölgeler başta olmak üzere, Türkiye'nin her türlü kalkınma yönündeki faaliyetlerini, projelerini, hizmetlerini hızlı bir şekilde yapmaya çalışacaklarını bildirdi.

Bir süre önce, bölgede bir kalkınma hamlesi, cazibe merkezleri oluşturma projesi ortaya koyduklarını ve projenin hızla devam ettiğini anlatan Başbakan Binali Yıldırım, 'Alçak örgütün illerimizde, ilçelerimizde yerle bir ettiği 30 binin üzerindeki konut, sokaklar, caddeler şu anda bir bir ele alınıyor, tamir ediliyor ve bir yıl içerisinde 36 bin konut tamamen yeniden yapılacak ve terör örgütünün mağdur ettiği vatandaşlarımız tekrar normal yaşamına dönmüş olacak.' diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, hükümetin sosyal ve fiziki kalkınmayı kararlı bir şekilde sürdürürken, jandarma, sahil güvenlik, polis, askerin de yurdun her köşesinde, gece gündüz demeden güvenliği sağladığını, aynı kararlılıkla ve hızla sağlamaya da devam edeceğini kaydetti.

'Artık Türkiye daha az terörü konuşsun, daha fazla geleceği konuşsun' diyen Başbakan Yıldırım, kalkınmanın, refahın, kardeşliğin, gelişmiş, büyümüş hem kendine hem de etrafındaki ülkelere daha fazla yardım eden, destek veren, bölgesel ve küresel barışa katkı sağlayan Türkiye'nin konuşulması gerektiğine vurgu yaptı.

Terörü gündemin en alt sıralarına indirmek için canla başla çalışıldığını aktaran Yıldırım, 'Büyük fedakarlıkla çalışıyorsunuz, millet adına hepinize teşekkür ederim. Ancak işimiz daha bitmedi. Bir çoğunu yaptık, yapacak daha çok işimiz var. Onu da kararlıkla ve büyük bir uyum içinde yapacağız.' dedi.

Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin her yerinde jandarma, polis, asker ve korucuların herhangi bir kapris yapmadan, fark gözetmeden aynı hedefe odaklanarak, omuz omuza çalıştıklarını belirtti.

- 'Görevinizi yaparken hukukun içinde olmaya özen gösterin'

Akademide eğitim alacak öğrencilere seslenen Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu:

'Değerli arkadaşlar milletimiz sizlerden çok şey bekliyor. İnanıyorum ki bu akademide güvenliğimizi gönül rahatlığıyla emanet edeceğimiz çok değerli gençlerimiz yetişecek. Buradan mezun olan gençlerimiz millete, ülkeye hizmet etmek etmek, mesleğinin onurunu daha da yükseltmek için kendilerini verilen görevi en iyi şekilde yerine getirecek. Göreve başladığınızda devletle millet arasındaki bağı daha güçlendirme noktasında önemli bir rol alacaksınız. İnsanlarımız zor zamanlarında sizleri en yakınında görmelidir ve sizlere güveni daha da artmalıdır. Görevinizi yaparken hukukun içinde olmaya mutlaka özen gösterin.'

Devlet ile toplumun kucaklaşmasında, demokratik düzenin tesisinde, hukuk devletinin devamı konusunda akademideki öğrencilere tarihi sorumlulukların düştüğüne değinen Yıldırım, 'Vatandaşlık duygusunun güçlenmesi, her bir insanımızın hak ve hukukunun güvence altına alınması, vatandaşlarımızın bu şekilde hissetmesi ile mümkündür. Emniyet ve adalet duygusunda zaaf oluşursa millete, ülkeye, vatana olan güven bağlılık da zayıflar.' diye konuştu.

'Güvenlik güçlerimizin üzerinde taşıdığı üniformalar kendilerini toplumdan ayıran, soyutlayan, uzaklaştıran kıyafetler asla değildir' ifadesini kullanan Başbakan Yıldırım, aksine bu kıyafetlerin milletin hizmetinde olduklarını gösteren, onları halkla kaynaştıran, vatandaşlara güven veren nişaneler olduğunu kaydetti.

Başbakan Yıldırım, konuşmasını şöyle tamamladı:

'Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümüne adım adım yaklaşırken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bize hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak, hatta ötesine geçmek için önümüzde zorlu, önemli hedeflerin olduğunu biliyoruz. Bu hedeflerin gerçekleştirmenin yolu daha fazla birlik ve beraberlik, daha fazla huzur ve barıştır. Huzuru, birliği, beraberliği, barışı ancak ve ancak terörü tamamen ülke topraklarından çıkarmakla mümkündür. Bunun için amansız mücadelemiz tüm kararlılığımızla devam etmektedir. Herkes şunu iyi bilmelidir ki birlik ve beraberliğimizi bozmaya hiçbir alçak terör örgütünün gücü yetmeyecek, Türkiye'nin önünü hiç kimse kesemeyecektir.'

Törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanı Tuğgeneral Nurettin Alkan da katıldı.

(Bitti)
Kaynak: AA