Ahlat'ta 'İmam Hatiplerin Misyonu Ve İlahiyatların Geleceği' Konferansı

BİTLİS – Bitlis’in Ahlat ilçesinde imam hatip lisesi ve Kur’an kursu öğrencilerine yönelik "İmam Hatiplerin Misyonu ve İlahiyatların Geleceği" konulu konferans verildi.

Ahlat'ta 'İmam Hatiplerin Misyonu Ve İlahiyatların Geleceği' Konferansı
Konferans öncesinde Abdurrahman Gazi Yatılı Hafızlık Erkek Kur’an Kursu öğrencilerinden Öner Aksu tarafından Kur’an tilaveti okundu. Daha sonra bir konuşma yapan Ahlat İlçe Müftüsü Orhan İmamoğlu, "Sevgili öğrenciler İlçe Müftülüğü olarak her ay Kur’an kurslarımızda hafız öğrencilerimize bir konu hakkında konferans vererek onları bilgilendiriyoruz. Bu ay ki konumuz ‘İmam Hatiplerin Misyonu ve İlahiyatların Geleceği’ olduğu için özellikle imam hatipli öğrencilerimizi ilgilendirdiğinden dolayı öğrencilerimizin de burada olmasını arzu ettik. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mutluk Özden ile irtibata geçtik. Sağ olsunlar bizleri kırmayarak öğrencileri buraya yönlendirdiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Değerli öğrencilerimiz, sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizler geleceği yönlendirecek, geleceği en güzel yere getirecek olan bir nevi takımın şu an ki önderlerisiniz. Peygamber Efendimizin (sav) dönemine baktığımız zaman, Peygamberimizin gençlere çok önem verdiğini görüyoruz. Efendimizin etrafında Müslüman olan ilk sahabelere baktığımız zaman çoğunun yaşı 18-25 yaş arasındadır. Çoğunluğu gençtir. Peygamber Efendimiz (sav) İslam Devletinin temelini sahabelerle birlikte attı. Gençlik çok önemlidir. İmam Hatiplerin Misyonu ve İlahiyatların Geleceği konulu konferansı vermek üzere Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) İslami Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Sayın Muhammed Zahid Koldaş Hocamızı davet ettik. Kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra BEÜ İslami Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Muhammed Zahid Koldaş tarafından "İmam Hatiplerin Misyonu ve İlahiyatların Geleceği" konulu konferans verildi.

Ahlat Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Ertuğrul Gazi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Ahlat İlçe Müftüsü Orhan İmamoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent Bildirici, erkek ve kız Anadolu imam hatip lisesi öğrencileri ile Kur’an kursu öğrencileri katıldı.

Kaynak: İHA