Adana Sinema Müzesi Ek Binası Açıldı

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Tepebağ Evi, Adana Sinema Müzesi’ne ek bina olarak tahsis edildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Adana Sinema Müzesi'nin ek binasının açılış törenine Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, yazar Muzaffer İzgü ve ünlü aktör Menderes Samancılar'ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Akyürek, birbirinden değerli yapımcı, yönetmen ve oyuncuları yetiştiren Adana’nın çok sayıda filmin doğal platosu olduğunu ve Türk sinemasına beşiklik ettiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün toplum için yapılan sanata her zaman destek verdiğini belirten Akyürek, Adanalılık ruhunu Adana Sinema Müzesi'nde yaşattıklarını ve ek bina ile daha zengin hale getirilmesini sağladıklarını belirtti.

'Zıkkımın Kökü', 'Öğretmen', 'Selamsız Bandosu', 'Üç Halka 25', 'Hababam Sınıfı Uyanıyor', 'Sarı Necmiye-İt Adası Yazar' adlı eserleri sinemaya uyarlanan Muzaffer İzgü ise Adanalı hemşehrileriyle buluştuğu için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Adana Sinema Müzesi'nde balmumu heykeli de bulunan Muzaffer İzgü, Atatürk'ün 'Çok çalışmalıyız arkadaşlar' sözünü ilke edindiğini, yeni neslin de bu sözü örnek almasını istedi.

100'ü aşkın filmde rol alan Menderes Samancılar da Adanalı olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Başkan Vekili Akyürek, Menderes Samancılar'a, Genel Sekreter Yardımcısı Nermin Akray da Muzaffer İzgü'ye teşekkür plaketi verdi.

Daha sonra Akyürek, sanatçılarla birlikte Adana Sinema Müzesi'nin ek binasının açılışını yaptı.

Açılışın ardından davetliler, müzeyi gezdi.

Kaynak: AA