Vergi Yapılandırmada Başvuru Süresi Uzatıldı

Bingöl Defterdarlığı, vergi alacaklarının yeniden yapılandırmasına ilişkin başvuruların 25 Kasım'a kadar uzatıldığını hatırlattı.

Defterdarlıktan yapılan açıklamada, 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun ile tanınan borç yapılandırması hakkında 31 Ekim olan son başvuru tarihinin 25 Kasım'a kadar uzatıldığı belirtildi.

Süre uzatımının sadece başvuruları kapsadığını, daha önceden yapılan başvuralar için en son 30 Kasım'da yapılması gereken peşinat veya ilk taksit ödemelerinin süresinde değişiklik olmadığı uyarısında bulunulan açıklamada, kanunla getirilen kolaylıklar hakkında şu bilgiler verildi:

“Vergi Dairelerine ödenmesi gereken vergi ve diğer borçların faizi Yİ-ÜFE oranında yanı üçte iki oranında azaltılıyor. Vergi aslına bağlı cezalar da tamamen siliniyor. Usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarında da indirim yapılıyor. Borcun peşin ödenmesi halinde tekrar indirim yapılıyor ve Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutarın yarısından vazgeçiliyor. Borçları 18 taksitte 36 ay sürede ödeme imkanı veriyor. Taksitlere bugün için uygulanan faizin çok altında bir oranda katsayı uygulanacak. Tüm vergiler, gelir vergisi, kurumlar vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, KDV, ÖTV gibi ne kadar vergi varsa bu kanuna göre yapılandırılabilecek. Ayrıca, çok sayıda vatandaşımızı ilgilendiren trafik, nüfus, seçim, askerlik para cezaları, karayollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen cezalar da kanun kapsamda yapılandırılabilecek.”

Kaynak: AA