Uşak Emniyeti Huzur Ve Asayiş Uygulamalarına Devam Ediyor

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü trafik, asayiş ve polis merkezi ekipleri, denetimlere aralıksız devam ediyor.

Uşak Emniyeti Huzur Ve Asayiş Uygulamalarına Devam Ediyor
Ekipler, gece abartılı egzoz kullanan, yüksek sesle müzik dinleyen, alkollü ve ehliyetsiz araç kullanan sürücülere yönelik yaptıkları uygulamalara şimdi de kumar uyuşturucu ve sigara denetimlerini ekledi. Geçtiğimiz hafta içerisinde yüksek sesle müzik dinleyerek çevreyi rahatsız eden, alkollü araç kullanan sürücülere ceza uygulayan ekipler, kumar oynattığı tespit edilen işletmecilere ve kapalı alanlarda sigara içen kişilere para cezası uyguladı.

Uygulamalarla ilgili olarak açıklamada bulunan Uşak İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, “İlimizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için başlatılan denetim ve uygulamalarımıza bundan sonraki süreçte de devam edeceğiz. İnanıyoruz ki, bu uygulamalar sayesinde toplumda rahatsızlık oluşturan sorunlar ortadan kalkacaktır. Halkımızın da polisimize gerekli desteği vererek gördükleri aksaklıkları bizlere bildirmek suretiyle el ele bu sorunların aşılmasına yardımcı olacaklarına gönülden inanıyorum" dedi.

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen son huzur uygulamalarının bilançosu şöyle:

559 şahsın GBT sorgulaması sonucunda, çeşitli suçlardan haklarında yakalama kararı verilen ve 10 şahıs gözaltına alındı.194 gram esrar maddesi, 1 gram bonzai, 2 adet ruhsatsız av tüfeği ve 4 adet fişek, 1 adet kesici ve delici alet ele geçirildi. 1 kahvehaneye kumar oynamak için yer ve imkân sağlamaktan, adli işlem yapıldı.

Kabahatler Kanunu kapsamında;

Kumar oynamaktan 4, Kapalı mekânda sigara içmekten 1 Kimlik Bildirme Kanununa Muhalefetten 1 olmak üzere 2 işletmeye idari işlem yapıldı.

Trafik güvenliğini sağlamak için;

137araç kontrol edildi, kural ihlali yaptığı tespit edilen 10 araç sürücüsüneidari para cezası uyguladı,3 araç trafikten men edildi
Kaynak: İHA