Turizmciler Kaş'ta Toplandı

Kaş'da turizm sezonu sonunda tüm paydaşların bir araya geldiği toplantıda, sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Belediye toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, Belediye Başkanı Halil Kocaer, İlçe Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Aydın ile turizm işletmecileri katıldı.

Toplantıda, turizmde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri ele alınırken, Kaymakam Bayar, 'Burada herkesin birbirine ihtiyacı var. Yılda 3 ay değil, 5-6 ay çalışmamız lazım.' dedi.

Geçtiğimiz günlerde Kaş'ta gerçekleştirilen Dünya Serbest Dalış Şampiyonası'na da değinen Bayar, kış döneminde dalış yapmak için 44 ülkeden ilçedeki dalış okullarına müracaat yapıldığını vurguladı.

Belediye Başkanı Kocaer ise turizmde önceliğin tanıtım olduğuna dikkati çekerek, turizmde en iyi tanıtımın kişiden kişiye olan güvenli ilişkiler olduğunu söyledi.

Kocaer, 26-29 Ocak tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek Uluslararası EMITT Fuarı'na Kaş Belediyesi olarak katılacaklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA