Toplu Ulaşımın Geleceği İstanbul'da Konuşulacak

İETT tarafından bu yıl 9. düzenlenen 'Transist İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı', 13 Aralık'ta İstanbul Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde İETT tarafından bu yıl 9. düzenlenen 'Transist İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı', 1-3 Aralık'ta, İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, bu yıl ana teması '4T' olarak belirlenen etkinlikte, toplu ulaşımda, trafik, zamanlama, dönüşüm ve teknoloji konuları ele alınacak.

Sektörün 4T temasıyla geleceğinin tartışılacağı kongrede, inovatif fikirler ve yenilikçi çözümler, alanında uzman kişiler tarafından yorumlanacak, ziyaretçilerle paylaşılacak. Geçmiş yıllarda sektörün önde gelen üreticilerinin yeni ürün lansmanlarıyla öne çıkacağı fuarda, bu yıl 100'den fazla katılımcı yer alacak. Şirketler, yeni ürün ve geliştirdikleri teknolojileri sektörde karar verici konumdaki yetkililere sunma fırsatı yakalayacak.

Kongrede, 'Trafik Yönetimi ve Şehiriçi Ulaşımda Verimlilik', 'Megakentlerde Ulaşımda Zaman Yönetimi ve Veri Odaklı İnovasyon', 'Akıllı Teknolojiler Ulaşım Tercihlerini Nasıl Değiştirecek?' ve 'Sürdürülebilir Şehirler için Ulaşımda Dönüşüm' başlıkları kapsamında 4 panel düzenlenecek. Toplu ulaşım sektörünün sorunlarına farklı bakış açıları getirmesi hedeflenen ve 2 gün sürecek kongrede, ana tema 4T ile ilgili 8 akademik oturum, 11 çalıştay gerçekleştirilecek.

Etkinlik kapsamında 11 bin metrekare alanda yapılacak fuarda 100'ün üzerinde firma stant kuracak. Geçen yıl 23 farklı ülkeden 5 binden fazla kişinin katıldığı Transist İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı'na ilginin daha yüksek olması beklenirken İETT, konsept otobüslerini tanıtacak, yeni hizmetlerini anlatacak.

- Yarışmaların teması da 4T olacak

Bu yılın teması olan 4T, Transist bünyesinde 2008'den bu yana düzenlenen kısa film ve fotoğraf yarışmalarına da yansıyacak. Yarışmalarda, kent içi ulaşımda tüm şekilleriyle kara yolu, deniz yolu ve raylı sistem entegrasyonunun verimli kullanımının yeri ve önemi vurgulanacak.

Ödül törenleri 2 Aralık'ta yapılacak yarışmada, her iki kategori birincileri dizüstü bilgisayar, ikincileri tablet, üçüncüleri ise cep telefonuyla ödüllendirilecek.

Kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin katılabileceği Transist Proje yarışmasında ise erişilebilirlik, hizmet kalitesi, sürdürülebilirlik, verimlilik, ekonomiklik, güvenli hizmet ve teknoloji uygulama başlıkları altında 7 kategori olacak. Yenilik içeren, teknolojik dışa bağımlılığı azaltan veya tamamen ortadan kaldıran, endüstriyel uygulamaya dönüşme potansiyeli olan projeler, sektörün önde gelen isimlerinden oluşan jüri tarafından değerlendirilecek.

Kaynak: AA