Tokat'ta 11 Ayda 393 Yangına Müdahale Edildi

Tokat’ta 11 ayda 393 yangına itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği bildirildi.

Tokat'ta 11 Ayda 393 Yangına Müdahale Edildi
Tokat Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından 2016 yılında 49 ev yangını, 21 iş yeri yangını, 12 çatı yangını, 17 baca yangını, 5 orman yangını, 20 elektrik ve gaz yangını, 33 araç yangını, 236 anız ve çöp yangını olmak üzere 393 yangına müdahile edildi. Tokat Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte olası soba yangınları, şofben, baca zehirlenmelerine karşı alınması gereken önlemler konusunda uyardı. Tokat Belediyesi İtfaiye Müdürü Sebati Demirci, lodosun etkisini gösterdiği durumlarda çok dikkatli olunması gerektiğini belirterek, “Lodos esintilerinin etkili olduğu süre boyunca gerekmedikçe soba yakılmamalıdır. Yanmakta olan soba yatmadan evvel mutlak suretle söndürülmelidir. Bina yanlarında ve çatı saçak altlarında yürümemeye ve durmamaya özen gösterilmelidir” dedi.

Demirci, baca yangınlarına dikkat çekerek, “Baca temizliği, soba zehirlenmelerinin de önüne geçiyor. Kirli bir baca, yakıtın doğru yanmasını engellerken oluşan parçacıklar da bacalarda ciddi tıkanıklıklara sebebiyet veriyor. Baca temizliği, yakıtın daha kaliteli yanmasıyla tasarruf sağlarken çevre kirliliğinin de önüne geçiliyor. Bu nedenle her yıl mutlaka baca temizliği yapılmalıdır” diye konuştu.

Öte yandan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun göreve başlamasıyla birlikte belediye tarihindeki en son teknoloji ürün ve ekipmanlarıyla donatılan itfaiye ekipleri kış ayı dolayısı ile yaşanabilecek yangınlara karşı 24 saat görev yaptığı kaydedildi.
Kaynak: İHA