Soma'ya Yeni Fen Lisesi

Soma’da meydana gelen maden faciasının ardından Borsa İstanbul tarafından Soma’nın eğitim ihtiyaçlarında kullanılmak amacıyla yapılan 4.6 milyon liralık bağışla, ilçeye yeni bir Fen Lisesi yapılacak.

Soma'ya Yeni Fen Lisesi
Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Belediye Başkanı Hasan Ergene ve Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici ile birlikte yeni Fen Lisesi için ay sonunda ihale yapılacağı müjdesini verdi. Kaymakamlık makamında konuyla ilgili basın açıklaması yapan Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, "Borsa İstanbul’un Soma’ya yaptığı 4.6 milyon liralık bağışın eğitim için ne zaman kullanılacağı üzerinde sık sık sorular soruluyordu. Sayın Valimizin de yoğun uğraşlarıyla Soma’ya yeni bir Fen lisesi ihalesine çıkıldı. Soma’dan da talipli müteahhitlerimiz varsa 30 Kasım tarihine kadar teklif vermek suretiyle ihaleye girebilirler" dedi.

Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ise "Soma Kamuoyunun da bildiği gibi bekleyen projelerden biriydi. Sürekli bu konuda tenkit alıyorduk. Sonunda işlemler tamamlandı. Ay sonunda ihale yapılacak. Heralde bina 1 yıl içinde biter. Son dönemde Soma’da eğitim alanında büyük gelişmeler kaydedildi. Eğitimde kalitemiz her geçen gün arttı. Okullarımızın başarıları Manisa’da ilk sıralarda. Artık ikili öğretim işini de kaldırma aşamasındayız. Hayırlı olsun" diye konuştu.

Yaptırılacak okulla ilgili bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici ise "Borsa istanbul tarafından Soma’ya 24 derslikli zemin artı 3 kat olacak şekilde G noktasına bir Fen lisesi yapılacak. 30 Kasım’da ihalenin son günü. Soma’dan katılmak isteyenler de ihaleye katılabilir" dedi.

Kaynak: İHA