Sivas'ta Genel Asayiş Ve Trafik Uygulaması Yapıldı

Sivas İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından asayiş ve çevik kuvvet ekiplerinin de katılımıyla genel asayiş ve trafik uygulaması yapıldı.

Son yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname’de (KHK) Karayolları Trafik Kanunu ile ilgili değişen maddelerin ardından bomba yüklü araçların yakalanması ve terör olaylarının önlenmesi amacıyla Sivas İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri genel asayiş ve trafik uygulaması yaptı. Dört İşletme Kavşağı’nda yaklaşık 30 polisin katılımıyla gerçekleştirilen uygulamada durdurulan araçların plakaları denetlendi. Sürücülerin ise ehliyet ve ruhsatları kontrol edildi. Trafik yönetmeliğinde belirtilen nitelik ve ölçülere aykırı araçlarına plaka takan sürücülere uygulamada plakalar söktürülerek 412 lira idari para cezası uygulandı. Uygulamada kimlik kontrolleri de yapılırken, ehliyeti olmadan motosiklet kullanan bazı sürücülerin motosikletine ekipler tarafından el konuldu.

Uygulama hakkında bilgi veren Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Orhan Gürbüz,"Yaptığımız uygulama şok uygulama ne zaman nerede yapacağımıza önceden karar vermeden aniden yapıyoruz. Özellikle motosikletler, sahte plakalar ayrıca abartı egzoz bunları kontrol ediyoruz. Özellikle araçların belgeleri, sürücülerin ehliyetlerinin olup olmadığı, evraklarında bir eksiklik olup olmadığı, plakalar ve sürücülerin alkollü olup olmadıklarını denetliyoruz. Bundan sonrada şok uygulamalarımız devam edecek"dedi.

Asayiş ve trafik uygulamalarının devam edeceği belirtildi.
Kaynak: İHA