Siirt'te 150 Kadın Sinemayla Tanıştı

Sivil toplum kuruluşlarının etkinliklerine katılan, daha önce hiç sinemaya gitmemiş 150 genç kız sinemaya götürüldü.

Siirt'e 150 genç kız sinemayla tanıştırıldı.

Valilik ve Türkiye Beyazay Derneği Siirt Şubesi'nce Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında; Siirt Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM), Aile Destek Merkezi (ADEM), KAMER Vakfı, Beyaz Ay Derneği, Değişim ve Kadın Derneğindeki etkinliklere katılan, daha önce hiç sinemaya gitmemiş 150 genç kız düzenlenen ortak programla sinemaya götürüldü.

Siirt ADEM merkezleri Koordinatörü Nurten Temiz yaptığı açıklamada, sivil toplum kuruluşları bünyesinde kurs ve etkinliklere katılan 150 genç kızı bir araya getirip, sinemada film izlettiklerini söyledi.

ÇATOM sorumlusu Pelin Ertekin de SODES Projesi kapsamında gerçekleştirdikleri sosyal proje etkinlikleri içerisinde sinema etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kentte sosyal aktivitelere katılma imkanı olmayan ve sosyal alanda aktif olan kadınları bir araya getirdiklerini ifade eden Ertekin, 'Bizim kaynaştırma gruplarımızla sosyal etkinliklerimizle kadınların birbirleriyle etkileşimlerini sağlayıp daha sağlıklı, huzurlu ve mutlu toplum için bir araya geldik.' dedi.

Fatma Aslan ise düzenlenen etkinlik sayesinde ilk defa sinemada film izlediğini söyledi.
Kaynak: AA